Prognoza meteo indică temperaturi extrem de ridicate, apropiindu-se de nivelul caniculei, însă se așteaptă și ploi torențiale și furtuni cu descărcări electrice în regiunile sud-estice și la altitudini înalte, cum ar fi zonele montane.

Vremea se schimbă în România! Meteorologii anunță prezența unui val de aer tropical

Vremea se schimbă în România! Meteorologii anunță prezența unui val de aer tropical

[Sursa foto: istock.com]

Cum va fi vremea marți, 20 iunie 2023?

În decursul zilei de astăzi, temperatura va crește ușor în timpul zilei. Cerul va fi predominant senin, cu excepția după-amiezii și serii, când în estul și sud-estul țării, precum și în zona Carpaților Orientali, se vor înregistra înnorări temporar accentuate, iar local vor apărea averse și descărcări electrice.

Vântul va sufla în general slab și moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei în Carpații Meridionali, însă acestea vor fi de scurtă durată și vor fi asociate cu ploile.

Citește și: VIDEO |Europa se încălzeşte de două ori mai repede decât restul planetei. Ce transmit reprezentanții ONU

Temperaturile maxime vor oscila între 23 și 32 de grade Celsius, iar temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 și 20 de grade Celsius, fiind mai scăzute în estul Transilvaniei, în jur de 8 grade Celsius.

În Capitală, în după-amiaza și seara zilei de marți, se vor înregistra înnorări temporare și posibile ploi slabe de scurtă durată, în restul intervalului cerul fiind predominant senin. Vântul va avea intensitate redusă până la moderată. Temperatura maximă va atinge 30 de grade Celsius, iar temperatura minimă va fi de 15 grade Celsius, conform informațiilor furnizate de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Meteorologii anunță miercuri ploi şi grindină

Miercuri, 21 iunie, se preconizează o vreme călduroasă în Câmpia de Vest și pe arii restrânse în Câmpia Română.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Cerul va prezenta o variație de nori temporar accentuați, însoțiți de averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, îndeosebi în zonele centrale, estice și sud-estice ale țării, precum și în zonele montane după-amiaza și seara, iar în nord-vest în timpul nopții. Se pot înregistra izolat cantități de apă care depășesc 15-20 l/mp și există posibilitatea de căderi de grindină.

Citește și: VIDEO- Alternative inteligente ale aerului condiționat: Românii sunt inventivi pentru a menține confortul termic în timpul caniculei

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 33 de grade Celsius, iar temperaturile minime vor oscila între 13 și 21 de grade Celsius, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

Pe teritoriul Bucureștiului, cerul va fi predominant senin, cu excepția orelor după-amiezii și ale serii, când se pot înregistra unele înnorări și posibile ploi slabe pe termen scurt. Vântul va sufla în general slab și moderat. Temperatura maximă se va ridica la 31 de grade Celsius, iar temperatura minimă se va situa între 16 și 18 grade Celsius.

Canicula își face simțită prezența începând de joi

Joi, 22 iunie, canicula se va extinde în mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu perioade de înnorări temporar accentuate, însoțite de averse și descărcări electrice după-amiaza și seara, în special în nord-vest, și pe arii restrânse în centrul și la munte.

Vântul va avea o intensitate slabă până la moderată, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Solstițiul de vară 2023. Pe ce dată are loc? Va fi cea mai lungă zi din an!

Temperaturile maxime vor varia între 24 și 33 de grade Celsius, în timp ce temperaturile minime se vor situa între 11 și 22 de grade Celsius.

În Capitală, meteorologii prognozează o temperatură maximă de 32 de grade Celsius, iar temperatura minimă va oscila între 16 și 19 grade Celsius.

Citește și: VIDEO- Canicula din Asia a provocat mai multe decese. Școlile sunt închise din cauza temperaturilor record


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si