In articol:
- Cum va fi vremea în zilele următoare
- Temperaturi maxime negative
- Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion
Vremea trece de la o extremă la alta în România. Sâmbătă a fost cea mai călduroasă dimineaţă de 17 decembrie din ultimii 60 de ani.
De duminică, în schimb, vremea se răcește puternic în toată țara.
Citește și: Iarnă atipică- vremea ne joacă feste
Zilele cu temperaturi de iarnă nu vor fi numeroase, spun meteorologii, deoarece de marți vremea reintră într-un proces de încălzire.
Cum va fi vremea în zilele următoare
Sâmbătă este o zi deosebit de caldă pentru această perioadă a anului, informează Administrația Națională de Meteorologie.
Citește și: VIDEO- Frigul le dă bătăi de cap călătorilor CFR
Conform ANM, 54 de stații meteo au înregistrat recorduri termice zilnice, sâmbătă dimineața.
La 3 stații meteo au fost depășite recordurile lunare. Cele mai ridicate valori termice au fost atinse în zona Dealurilor de Vest, în centru, dar și pe litoral.
De duminică dimineața, se răcește tot mai puternic, iar temperaturile nu mai trec de 4-5 grade.
Temperaturi maxime negative
Duminică și luni, vor fi temperaturi maxime negative în nord, nord-vest, nord-est. Probabilitatea pentru precipitații pe arii extinse va crește între 17 și 19 decembrie.
În zilele de 18-20 decembrie, valorile termice se vor situa sub cele specific acestei perioade, cu medii ale maximelor de 0...2 grade și ale minimelor de -7...-4
Începând de marți, vremea se încălzește din nou, iar temperaturile de Crăciun și revelion vor fi cel mai probabil peste normalul acestei perioade.
Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion
Pentru perioada de Ajun și de Crăciun, meteorologii dispun doar de estimări care sugerează faptul că valorile termice sunt mari șanse ca acestea să se situeze peste normalul perioadei în multe zone din țară.
De Crăciun vor fi maxime în general între 2 și 10 grade la nivelul întregii țări, iar precipitațiile vor fi extrem de puține, mai degrabă spre deloc.
Spre finalul anului și începutul lui 2023 va exista o probabilitate destul de mare să avem o pătrundere de aer mai rece dinspre partea de nord a continentului.
Nu este clar dacă acea răcire se va asocia și cu precipitații. Meteorologii se așteaptă să ningă la fel ca în iernile precedente după jumătatea lunii ianuarie, cel mai probabil după 1 februarie.