Vremea pare să o ia razna în acest sfârșit de săptămână, cu temperaturi de peste 18 grade în sud, dar și ploi abundente în vest și nord, precum și ninsori în zonele montane.

Citește și: Meteo seara 08.12

Temperaturile cresc ușor în fiecare zi până duminică, pornind de la 10-14 grade vineri și ajungând la 19-20 de grade duminică.

Cel mai cald va fi în partea de sud a Dobrogei, unde se vor atinge încă de sâmbătă 16- 18 grade.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Dinspre vestul țării vine însă un front atmosferic cu aer rece care aduce lapoviță și ninsori, începând de duminică seara. Luni vremea se răcește drastic și în sudul țării. 

Ciclonul care vine din Marea Mediterană aduce ploi și ninsori

Vremea caldă este cauzată de un ciclon care se va deplasa dinspre Marea Mediterană spre țările baltice.

Țara noastră se va afla, predominant, în sectorul cald al acestei depresiuni atmosferice, de aceea vor predomina ploile și temperaturile ridicate, dar pe alocuri vor fi și ninsori. 

Începând din seara zilei de sâmbătă, aria ploilor se va extinde dinspre sud-vest și în timpul nopții va cuprinde cea mai mare parte a țării. Va ploua abundent mai ales în vestul și nordul țării, dar și în zonele de munte.

Cum va fi vremea în săptămâna 12-19 decembrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. 

Citește și: Zboruri anulate și curse întârziate din cauza ceții dense de pe Aeroportul Iași

Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali.

Prognoza meteo pentru Crăciun

În săptămâna 19-26 decembrie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în zonele montane.

Potrivit ANM, în restul teritoriului temperaturile vor fi în general apropiate de cele specifice.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în jumătatea nordvestică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si