„Un virus cu o rată extrem de ridicată de transmitere este responsabil pentru cele peste 120 de îmbolnăviri de la un colegiu de top din Timișoara. De teama extinderii focarului, directorii de la alte școli le-au cerut elevilor să poarte mască de protecție”, a transmis Christian Sabbagh.

Alertă de norovirus în Timișoara

Peste 120 de elevi și profesori de la Colegiul Loga din Timișoara au avut parte de dureri abdominale, vărsături și diaree.


Responsabil este un virus cu o rată de transmitere foarte ridicată.
„În urma analizelor celor internați, focarul de norovirus s-a confirmat. Ancheta epidemiologică este în desfășurare”, a transmis DSP Timiș.

Citește și: VIDEO- Un bărbat și-a pus capăt vieții după ce a pierdut sume colosale la păcănele. Doi copii au rămas fără tată

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Norovirusul se răspândește prin contact direct cu o persoană infectată ori prin inhalarea particulelor virale. Și alimentele pot fi contaminate, dar și diferitele suprafețe. Pentru a evita pe cât posibil pericolul, medicii recomandă o igienă corespunzătoare.
14 tineri au rămas și astăzi internați, dar starea lor s-a îmbunătățit.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si