Se anunță un weekend de foc în România. Temperaturile vor depăși media perioadei, iar motivul este o așa numită cupolă de foc, potrivit informațiilor transmise de antena3.ro.

Cum va fi vremea în weekend?

Potrivit sursei citate anterior, în acest weekend, în România, ar urma să se înregistreze temperaturi peste media perioadei. 

Termometrele se pare că vor indica cu până la 8-10 grade Celsius peste normalul lunii aprilie. Acest weekend va fi cel mai călduros al lunii, din istorie. Motivul temperaturilor extrem de calde ar fi o cupolă de foc  care străbate continentul.

Luni sunt așteptate temperaturi de până la 32 de grade Celsius. În unele regiuni, se pare că temperaturile resimțite ar ajunge până 35 de grade Celsius.

În schimb, potrivit aceleiași surse, după un weekend cu temperaturi peste medie, ar urma o perioadă rece. Se așteaptă o scădere a temperaturilor începând de marți, care ar aduce dimineți și nopți reci.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Cu ce s-ar ocupa bărbatul suspectat că ar fi omorât-o pe Mirela, femeia găsită fără viață, lângă Dâmbovița? Primele declarații ale unui apropiat: "Are probleme psihice"

termometru

Ce temperaturi se vor înregistra?

[Sursa foto: istockphotos]

Cum va fi vremea în perioada următoare?

În perioada urătoare se pare că vremea va cunoaște o răcire considerabilă. În exclusivitate pentru stirilekanald.ro, meteorologul Oana Păduraru a oferit detalii despre temperaturile care urmează să se înregistreze.

Spre finalul săptămânii viitoare, adică în a doua jumătate a săptămânii, de joi, vineri, cam așa este posibil ca pe crestele montane să apară și precipitații sub formă de lapoviță sau ninsoare. Însă, acestea nu vor fi consistente și având în vedere că acest episod de răcire nu este unul foarte lung, nu va persista zăpada, dacă e să se depună, dar vorbesc de crestele montane, adică la peste 1800 de metri, a declarat meteorologul.

Citește și: VIDEO- Sudul Statelor Unite ale Americii, măturat de tornade și furtuni. Vijeliile au atins și 185 de kilometri pe oră

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

umbrela de soare

Weekend de foc în România! 

[Sursa foto: istockphotos]

În perioada Paștelui, dar și de 1 mai, temperaturile ar urma să se încadreze în normalul perioadei. 

Es timativ, pare că sunt temperaturi destul de apropiate de normele perioadei respective.

Dacă în momentul de față avem norme la maxime între 11-19 grade Celsius și la minime între 0 și 7 grade Celsius, și acestea mai cresc cu vreo 3-4 grade până de Paște. Deci ar trebui să ajungem la temperaturi normale care să depășească în partea de sud a țării 20 de grade, unde la 21-22 grade, iar în mod normal, minimele ar trebui să fie în primul rând pozitive, și să se încadreze undeva cam între 2-3 grade, până la cel mult 11 grade, a declarat meteorologul. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si