Weekend-ul 30-31 martie 2024 ar putea stabili un nou record de temperatură în România pentru o zi de martie, spun meteorologii ANM.

Potrivit experților în meteorologie, se preconizează a fi cel mai călduros weekend de martie din ultimii 72 de ani.

Citește și: VIDEO- Cum va fi vremea de săptămâna viitoare? Temperaturi uriașe în țară!

Temperaturile au început să crească de vineri, 29 martie, însă maximele-record ar putea să fie înregistrate duminică, 31 martie, când meteorogii se așteaptă la 29-30 de grade în Oltenia și Muntenia.

Val de aer tropical cu temperaturi de până la 30 de grade Celsius în weekend

Valul de aer tropical vine cu temperaturi-record în România. Sunt așteptate maxim de până la 30 de grade Celsius în aceste zile de weekend.

Sâmbătă, 30 martie, se preconizează că termometrele vor atinge pragul unei zile de vară în majoritatea regiunilor țării.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În sudul Munteniei și al Olteniei, în sud-vestul Transilvaniei și, local, în Banat și nordul Moldovei, maximele vor urca chiar până la 26- 28°C.

Doar pe litoral se vor înregistra temperaturi mai scăzute, cuprinse între 16- 20°C, din cauza vântului sud-estic de la Marea Neagră.

Valul de aer tropical aduce recorduri de temperatură pentru luna martie

Valul de aer tropical aduce recorduri de temperatură pentru luna martie

[Sursa foto: Pexels.com]

Cel mai călduros weekend din ultimii 72 de ani?

Ultimele zile ale lunii martie vor aduce temperaturi care se pot apropia de 28, chiar 29 de grade a declarat şefa ANM, Elena Mateescu. 

"Cu siguranță vom atinge recorduri ale valorilor minime și maxime zilnice, cum de altfel și în această dimineață am înregistrat la 20 de stații meteorologice, cele mai ridicate temperaturi minime pentru o zi de 29 martie", a spus şefa ANM, Elena Mateescu.

Duminică, 31 martie, se așteaptă ca vremea să fie chiar și mai caldă, cu posibilitatea stabilirii unor noi recorduri lunare de temperatură, care nu au mai fost atinse de 72 de ani, potrivit Adevarul.

În majoritatea regiunilor, termometrele vor indica între 25 și 28°C, iar în unele zone, precum Muntenia și Oltenia, temperaturile ar putea atinge chiar și 29°C.

Valul de aer tropical aduce recorduri de temperatură pentru luna martie

Valul de aer tropical aduce recorduri de temperatură pentru luna martie

[Sursa foto: Pexels.com]

„Vremea continuă să se încălzească în zilele viitoare. Cel mai cald ne așteptăm să fie în partea de sud a țării, dar temperaturi de peste 20- 22 de grade vor fi în weekend în toate regiunile țării, ajungând până la 28- 29 de grade, cel mai probabil în Muntenia, Oltenia, în partea continentală a Dobrogei”, a explicat Florinela Georgescu, director în cadrul ANM, potrivit Digi 24.

Vremea caldă va continua și în primele zile ale lunii aprilie, când sunt așteptate temperaturi de până la 30°C, în mai multe zone ale țării.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si