"Azi e Ziua Suprasolicitării Planetei (Earth Overshoot Day), adică ziua în care umanitatea a folosit toate resursele biologice pe care Pământul le regenerează pe parcursul întregului an", atenționează WWF România.
Citeste si: Daea anunță că seceta a ajuns în toată țara: Nu există niciun colţişor unde să nu avem secetă
"Până la sfârșitul lui 2022, vom fi consumat 1.75
planete. Factorul determinant este creșterea cu 1.2% a amprentei de carbon a umanității în 2022, față de anul trecut.", adaugă aceștia într-un comunicat.
Earth Overshoot Day reprezintă ziua în care planeta și-a epuizat resursele care ar fi trebuit să ajungă pentru 365 de zile.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Citeste si: Un fermier și-a făcut un baraj și a blocat cursul râului pentru a folosi apa la irigații
România a fost grav afectată de temperaturile ridicate din ultima perioadă. Fermierii au distrus culturile deoarece nu au putut lua nimic de pe câmp. Fântânile au secat, mai multe lacuri se află în aceeași situație, iar agricultorii spun că au culturile compromise.
Un fermier a construit un baraj și a blocat cursul râului pentru a folosi apa la irigații
Un fermier din Vulcan, județul Brașov, a fost sancționat după ce a construit un baraj pentru a bloca apa râului Bârsa.
Seceta a distrus zeci de culturi, iar oamenii, dar mai ales fermierii sunt disperați pentru a-și salva culturile. Bărbatul spune că seceta l-a determinat să facă acest gest, așa că a făcut un baraj ca apa să nu mai ajungă în aval.
Citeste si: Imagini inedite cu Apele Dunării. Au secat atât de tare, încât se văd rămășițele vapoarelor din Al Doilea Război Mondial
Cu ajutorul unei motopompe și a unui furtun, fermierul și-a irigat timp de o săptămână, cele 80 de hectare de porumb, cartofi și grâu.