România este bine conectată cu rețeaua feroviară europeană. Sunt trenuri internaționale din București, cu destinații precum Veneția, Viena, Budapesta, Praga, Belgrad, Sofia, Varna, Tessaloniki și Istanbul.

Pentru a călători cu trenul de la București în România la München în Germania, ruta principală trece prin Budapesta (Ungaria).

Itinerariul dumneavoastră poate arăta astfel.

București-Budapesta

Călătorind de la București (România) la Budapesta (Ungaria)

Călătorește de la București la Budapesta cu trenul peste noapte sau cu trenul de zi.

Durata călătoriei este de 15 ore. Biletele de tren încep de la 29 EUR.

Trenul peste noapte este confortabil și este modul de călătorie recomandat. Oferă cușete pentru 4 sau 6 persoane per compartiment cu tarife de bilete de la 39 EUR. Și compartimente pentru dormitoare pentru unul până la trei călători cu tarife de bilete de la 55 EUR. Ora de plecare în București este 17:45, iar ora de sosire în Budapesta este 08:50.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Salariile mici din turism ii alunga din tara
Lângă trenul peste noapte există un tren Intercity confortabil, cu aer condiționat, care circulă în timpul zilei. Tarifele biletelor încep de la 29 EUR. Ora plecării în București este la 05:45, iar ora sosirii la Budapesta este 19:50.

Ca a treia opțiune există trenul peste noapte „Dacia Express”. Oferă compartimente pentru dormit, precum și duș și toaletă.

Destinația sa de călătorie este Viena (Austria), prin urmare, ora de sosire la Budapesta este foarte devreme la 04:50. Ora de plecare în București este ora 14:00. Tarifele biletelor sunt aceleași ca cele menționate mai sus.

În general, este o călătorie feroviară recomandată prin peisajul superb al munților Carpați și în Transilvania.

București-Viena

Biletele trebuie cumparate de la o casa de bilete CFR din Romania, cum ar fi Bucurestiul Nord sau Brasov, asa ca utilizati acest site numai pentru calatoriile cu o singura directie sau dus-intors, care incep din Romania.

In mod alternativ, biletele pot fi cumparate la preturi locale de agentia Paralela 45 Turism. Acestea pot furniza bilete de tren incepand cu Bucurestiul, recomandate pana acum de mai multi corespondenti de locuri.

Timpul mediu de călătorie între București și Viena este de 19 ore 03 minute. Cea mai rapidă rută este de 17h31 minute. Primul tren care pleacă din București este la ora 05:45, ultimul la 13:00. Există o medie de 3 trenuri pe zi între București și Viena, plecând aproximativ la fiecare 4 h26 minute.

România-Italia

De ce ar vrea cineva să meargă cu trenul în Italia? Trenul pare o alternativă relativ complicată la clasicele autocare sau la cursele aeriene low-cost. Motivele pentru care oamenii aleg trenul sunt

  • Cei cărora le displac cursele de autocare
  • Cei care se tem să zboare
  • Cei care vor să călătorească în confort, dar nu cu avionul.
    Puteţi călători între România şi Italia la vagonul cuşetă sau de dormit, cu tot confortul. Să nu aveţi impresia că trenurile din Occident te zdruncină ca cele din România!
  • Cei care nu se grăbesc, nu duc în bagaje jumătate de viţel, cazanul de ţuică şi şase curci, şi care vor să vadă locurile prin care trec. Spre deosebire de autostrăzi, căile ferate nu sunt îngrădite cu garduri înalte şi ziduri de beton.

 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: În această vară, călătoriile vor reprezenta o adevărată provocare. Care este motivul haosului din transporturi


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si