Pe rachetă și nava spațială sunt montate 24 de camere, cu scopul de a supraveghea și a oferi cele mai spectaculoase imagini din cadrul misiunii Artemis.

Artemis I este susținută de mii de oameni din întreaga lume, de la antreprenori care au construit Orion și SLS și infrastructura la sol necesară pentru lansarea acestora, până la parteneri internaționali și universitari sau până la întreprinderile mici care furnizează subsisteme și componente.

Citește și: NASA a lansat o mega-rachetă către lună

Prin Artemismissions, NASA va ateriza prima femeie și prima persoană de culoare pe suprafața Lunii, deschizând calea pentru o prezență lunară pe termen lung și servind drept piatră de temelie pentru astronauții pe drumul spre Marte, transmite NASA.

Imagini spectaculoase trimise de capsula Orion

Când se preconizează că omul va ajunge din nou pe Lună?

Chiar înainte de sfârșitul deceniului, omul ar putea ajunge pe lună și chiar locui, a declarat un oficial important al NASA, după lansarea cu succes a rachetei Artemis.

Miercuri, Artemis 1 a decolat de la Centrul Spațial Kennedy din Florida, după o serie de încercări eșuate de lansare la începutul anului.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Racheta Artemis transportă nava spațială lunară Orion, care este dotată cu un manechin – un model al corpului uman folosit pentru a măsura impactul zborului asupra corpului.

Howard Hu, managerul programului Orion, a declarat faptul că există un obiectiv de a crea habitate pe Lună până la sfârșitul deceniului.

Cu siguranță, în acest deceniu vom avea oameni care vor trăi pentru perioade de timp, în funcție de cât de mult timp vor sta pe suprafață, vor avea habitate, vor avea rovere pe sol. Vom trimite oameni la suprafață, vor trăi la suprafață și vor face știință.”

  Este primul pas pe care îl facem pentru explorarea spațiului cosmic pe termen lung, nu doar pentru Statele Unite, ci și pentru întreaga lume. Cred că aceasta este o zi istorică pentru NASA, dar și pentru toți oamenii care iubesc zborurile spațiale cu echipaj uman și explorarea spațiului cosmic de mare adâncime.”

Citește și: NASA a lansat o mega-rachetă către lună

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si