7 lacuri superbe din România. Atrag turiștii ca un magnet
7 lacuri superbe din România. Iată mai multe lacuri cu peisaje spectaculoase din țara noastră, pe care merită să le vizitezi!
7 lacuri superbe din România. Atrag turiștii ca un magnet. România dispune de o mulțime de locuri și destinații turistice de o frumusețe încântătoare, care te fac să nu mai pleci peste hotare. Află care sunt cele mai frumoase lacuri din România!
Lacul spectaculos din România care atrage turiștii ca un magnet este Lacul Ursu, supranumit Marea Moartă a Transilvaniei.
Lacul Ursu din România, vizitat frecvent de turiști e unic în Europa. Lacul Ursu este situat în stațiunea Sovata și este singurul lac helioterm din Europa. Are o suprafață de 40.000 de metri pătrați, o adâncime de 18 metri și o salinitate medie de 300 de grame/ litru, fiind o adevărată sursă de sănătate.
Citeste si: Zile libere 2023. Câte mini-vacanţe vom avea?
Totodată, cel mai mare lac helioterm din lume ce are cea mai mare concentrație de pe planetă. Salinitatea de aici este întâlnită numai la Marea Moartă din Israel spre suprafață. Mai mult, lacul este unic la nivel european datorită unui fenomen natural special. Peste apa sărată există un strat protector de apă dulce, creând efect de seră.
Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa se află la o altitudine de 310 metri, în unghiul format de confluenţa Beuşniţei cu pârâul Beiul Sec.
De aici vine și denumirea de Bei până la vărsarea în Nera. Într-un crater oval, cu un diametru de aproximativ 20 de metri şi cu o suprafaţă de circa 280 de metri pătraţi, apa albastră a lacului este mereu împrospătată de un izbuc din partea nordică. Acest lac, îşi păstrează temperatura de 5-6 grade Celsius indiferent de anotim, iar iarna nu îngheaţă niciodată.Lacul Roșu se află la poalele Muntelui Hășmașul Mare și este cel mai mare lac de acumulare natural din România. Lacul Roșu s-a format în urma unui cutremur din 1838, când un versant al muntelui s-a prăbușit. Legenda spune că un sat întreg a fost distrus de acel cutremur, iar lacul poartă culoarea sângelui sătenilor și a animalelor lor.
Însă, denumirea lacului vine de la Pârâul Roșu, care se varsă în el și ale cărui aluviuni prezintă o culoare roșiatică.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Românii sunt dezamăgiți de litoralul bulgăresc. Ce pățesc turiștii până ajung la destinație
Lacul Vidraru a fost realizat în 1965 prin construcția barajului Vidraru pe râul Argeș. Acest lac de acumulare a devenit celebru pentru priveliștea pe care o oferă asupra Munților Făgărași. Zonă turistică importantă, Vidraru este o oprire obligatorie pentru cei care merg spre Transfăgărășan.
Aici poți face bungee jumping de pe baraj, înfruntând înălțimea sa de 166 de metri. Cei care preferă sporturile cu mai puțină adrenalină pot vâsli pe Vidraru. Ar trebui să știe totuși că este considerat cel mai adânc lac din România, la 155 de metri.
În Maramureș se află unul din cele mai frumoase lacuri din România, dar și singurul din lume care își schimbă frecvent culoarea, în funcție de lumină.
Lacul Albastru s-a format în urma prăbușirii unei galerii de mină. Astfel, compușii sulfuroși ai apei îi dau culoarea unică și schimbătoare care variază de la verde-albăstrui la albastru intens. Fiind considerat monument al naturii,
Mai mult, Lacul Albastru a fost declarat rezervație naturală în 1977, iar în 2000, arie protejată. Zona este un loc ideal pentru o vacanță liniștită și romantică.
Lacul Bucura, cel mai mare lac glaciar din România se află în Parcul Național Retezat, la o altitudine de 2040 de metri. Priveliștea pe care o oferă acest lac, îl face unul dintre cele mai spectaculoase lacuri din România.
Citeste si: Vremea în august 2022: Ce temperaturi vor fi în marile oraşe?
Devenit un simbol al Parcului Național Retezat, toate traseele turistice duc către el. Poate fi un loc ideal pentru camping și relaxare.
Lacul Scropoasa este de o frumusețe încântătoare, datorită întinderii de apă ce are culoarea smaraldului și zona pitorească din jurul său. Lacul Scropoasa este situat în inima Munților Bucegi, la o altitudine de 1197 metri.
Lacul Scropoasa are o lungime de 2,5 km între Scropoasa şi Dobreşti și o adâncime de aproximativ 10-15 metri. Lacul Scropoasa are o cădere de 304 m şi un volum de apă de 0,55 milioane de metri cubi. Este un lac de baraj artificial, construit în anul 1929 și asigură regularizarea săptămânală a râului Ialomiţa.