Charles al III-lea a fost proclamat oficial duminică rege în capitala Scoţiei, Edinburgh, acolo unde a sosit cortegiului funerar cu rămăşiţele pământeşti ale mamei sale, regina Elisabeta a II-a.

Lucruri interesante despre Regele Charles al III-lea

1. Regele s-a născut la Palatul Buckingham. La vârsta de trei ani mama sa a devenit regină, iar la nouă, a primit titlul de Prinț de Wales.

2. A cântat la violoncel, într-o orchestră, până în anii de universitate. Pe lângă acest instrument, în copilărie, a mai studiat pianul, trompetă și violoncel. 

3. A fost primul regal care a absolvit. În perioada școlii, a fost agresat, iar din această cauză și-a trimis copiii, William și Harry, la Ton și nu la școala din Scoția.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Cât timp va dura doliul în Regatul Unit al Marii Britanii după moartea Reginei Elisabeta a II-a

Regele Charles al III-lea a fost student la istorie, în cadrul Universității Cambridge, la Trinity College.

4. În anul 1970, monarhul și-a luat locul în Camera Lorzilor. Familia Regală nu obișnuia să facă acest lucru, nici înainte de reformele lui Tony Blair. Peste patru ani și-a ținut primul discurs în camera superioară a Parlamentului Regatului Unit.

5. Regele Charles are o comisie pentru încoronare, care există de câțiva ani, ce nu are legătură cu Palatul Buckingham sau Clarence House.

Regele Charles al III-lea „a urcat” pe Tronul Regatului Unit al Marii Britanii, după moartea mamei sale, Regina Elisabeta a II-a

Pe tronul Marii Britanii a domnit mai bine de șapte decenii Regina Elisabeta a II-a. După ce aceasta a murit, noul monarh ce va ocupa tronul britanic este Charles al III-lea, primul fiu al Reginei. Prima proclamare s-a desfășurat ieri, fiind rostit și un jurământ emoționant. 

Citeste si: 7 lucruri mai puțin știute despre Regina Elisabeta a II-a: A devenit cel mai longeviv monarh din lume, după moartea regelui Bhumibol Adulyadej al Thailandei


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si