Momente celebre cu Cristian Țopescu. Au trecut 4 ani de când ne-a părăsit fostul comentator sportiv
Cristian Țopescu a fost unul dintre cei mai mari comentatori sportivi pe care i-a avut România vreodată. Au trecut 4 ani de când acesta a părăsit lumea din cauza unor afecțiuni cronice.
În urma unui decret semnat de către președintele României, Traian Băsescu, din 25 octombrie 2007, colonelul în retragere Cristian Țopescu a fost înaintat la gradul de general de brigadă (cu o stea).
În urma alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2008, a fost ales senator de București din partea Partidului Național Liberal, alături de Crin Antonescu.
Cristian Țopescu s-a stins din viață pe 15 mai 2018
Cristian Țopescu a fost fiul lui Felix Țopescu, ofițer de cavalerie și participant la Olimpiada din Berlin din 1936, în echipa hipică a României. Astfel, Cristian a moștenit acest sport de la tatăl său, pe care l-a practicat timp de 11 ani și a și reușit să cucerească două titluri naționale la sărituri peste obstacole, în 1960 și 1962.
Cristian Țopescu, cel mai iubit comentator de sport al României, omul care cu stilul său inconfundabil ne-a făcut să trăim împreună cu sportivii noştri spaimele, emoţiile şi bucuriile de pretutindeni, a murit într-o zi de marți,
pe 15 mai 2018, la 81 de ani. Şi, odată cu el, multora dintre noi li s-a stins o parte din copilărie.
A fost întotdeaua cel care ne dădea asigurări că o să fie bine la olimpiade, la mondiale sau la europene. Cei 6 ani în care a fost interzis de regimul comunist l-au făcut şi mai respectat, şi mai dorit pe micile ecrane.
Cristian Țopescu a dus o viaţă dedicată sportului.
A fost sportivul care a ales să-şi respecte ţară şi altfel, nu doar primind medalii pentru performanţele sale.
Cristian Țopescu a murit, marți, 15 mai 2018, la Spitalul Universitar de Urgență Elias din București. Țopescu, fost comentator sportiv, licențiat al Institutului de Educație Fizică și Sport (1970), suferea de mai multe afecțiuni cronice, printre care și diabet.
Momente celebre cu fostul comentator sportiv
Chiar dacă a avut mii de transmisiuni în direct, cea mai importantă dintre ele este fără îndoială nota 10 obținută de Nadia Comăneci la Olimpiada de Vară de la Montreal.
De asemenea, Țopescu a comentat cele două victorii ale naționalei de handbal masculin a României, din 1970 și 1974, Mondialul american din 1994, când „Generația de Aur” a ajuns până în sferturile competiției, dar și olimpiada de la Sydney, când România a ocupat toate cele trei trepte ale podiumului la gimnastică, prin Andreea Răducan, Simona Amânar şi Maria Olaru.