Liderul suprem al Chinei, Xi Jinping, a transmis Armatei Populare de Eliberare să „își concentreze toată energia pe luptă”.

Forțele armate chineze sunt mobilizate în pregătirea războiului, după cum a raportat un purtător de cuvânt al Partidului Comunist Chinez.

Citește și: Ce țări au arsenal nuclear și ce s-ar putea întâmpla dacă este lansată o astfel de rachetă

Imaginile cu Xi Jinping în uniforma militară în timpul unei vizite la un centru de comandă au apărut miercuri pe prima pagină a Cotidianului Poporului.

Liderul Chinei: Toată energia pe luptă!

Xi Jinping, care și-a asigurat recent un al treilea mandat ca lider de partid, a spus că armata trebuie să „consolideze complet pregătirea militară în pregătirea războiului”.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

El avertizase la un recent congres al partidului despre „furtunile periculoase” care se întrevăd la orizont.

Citește și: Șeful NATO, Jens Stoltenberg, mesaj important pentru Ucraina după retragerea rușilor din Herson

„Concentrați-vă toată energia pe luptă și sporiți-vă capacitatea de a câștiga”, a spus el.

De asemenea, armata trebuie să „apere cu hotărâre suveranitatea națională și securitatea națională”, deoarece China se afla într-o situație de securitate „instabilă și incertă”, a mai spus el.

Mesajul Chinei pentru Taiwan și SUA

„El trimite un mesaj Statelor Unite și Taiwanului”, a spus Willy Lam, membru senior la Fundația Jamestown din Washington.

Deși puterea militară a Chinei nu era încă la egalitate cu cea a SUA, luarea deciziilor lui Xi nu s-a bazat întotdeauna pe un calcul rațional, a spus el.

Xi Jinping a făcut un atac voalat asupra sprijinului din ce în ce mai explicit al SUA pentru Taiwan la cel de-al 20-lea congres al partidului, care s-a încheiat luna trecută la Beijing, dând vina pe „interferența străină” pentru exacerbarea tensiunilor.

Xi consideră că ocuparea Taiwanului este o parte cheie a moștenirii sale și a spus în discursul său de deschidere la congres: „Nu vom promite niciodată să renunțăm la folosirea forței”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si