Din nefericire, tânărul a murit în urmă cu câteva zile în urma unui accident de-a dreptul stupid. Yin plecase să vadă Cetatea Neamțului. A mers cu un tren personal și avea să moară în urma călătoriei.

Potrivit informațiilor oferite, tânărul a încurcat gările. El a crezut că a ajuns în Pașcani, când abia trecuse de Roman. S-a speriat și a vrut să se dea jos, chiar dacă trenul se pusese în mișcare.

A sărit din mers, iar în săritură s-a lovit cu capul de o bornă kilometrică și a murit pe loc.

Nimeni nu a observat incidentul, trupul studentului chinez fiind descoperit la câteva ore, în zăpadă, de către un angajat ceferist care trecea prin triaj.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Adevărata poveste este că adolescentul Yuguo ajunsese în România din dragoste de Eminescu și nimic altceva. În marea de ipocrizie comemorativă care ne-a inundat în ultimele luni, apariția și dispariția acestui adolescent chinez devine impresionantă: așa arată un omagiu.

"Era fascinat de Eminescu!", a declarat Ioan Dănilă, profesor la Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău pentru cei de la recorder.ro.

Și unul dintre prietenii buni ai lui Yuguo: "Yin Yuguo avea 16 ani. A ajuns la noi, la universitate, în toamna lui 2018, ca student la clasa pregătitoare. Avem un astfel de program pentru viitorii studenți străini.

El absolvise liceul în țara lui și plănuia să stea patru ani în Bacău, timp în care să învețe limba și să termine Facultatea de Litere. A colaborat cu Institutul Cultural Român din Beijing, iar dragostea lui pentru România a început după ce l-a citit pe Eminescu în chineză. Era singurul copil al unei familii de intelectuali: mama sa e profesoară universitară de limba și literatura chineză, iar tatăl e profesor de cultură și civilizație indiană. Visul lui Yuguo era să învețe limba română și să traducă literatură românească în limba chineză. Acum două săptămâni, pe 15 ianuarie, de ziua lui Eminescu, a mers, fără să-l fi trimis cineva, să recite din Eminescu, în chineză, la o manifestare culturală de la Galeria Alfa, din Bacău. Era un aventurier, lua trenul să viziteze case memoriale de scriitori, muzee, încerca să înțeleagă țara în care ajunsese. Era o excepție, am avut mulți studenți străini, dar niciunul atât de pasionat de cultura românească".

Mai multe detalii despre Yin Yuguo poți afla de aici!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si