Zacusca de vinete ca în Moldova, o reţetă delicioasă

 Zacusca de vinete ca în Moldova, o reţetă delicioasă

Zacusca de vinete ca în Moldova, o reţetă delicioasă

Zacusca de vinete este nelipsită din cămara gspodinelor. Toamna este cel mai potrivit moment să faci acest preparat delicios. Uite o rețeta simplă, pe care o poți prepară fără să dai greș.

Zacuscă. Ingrediente pentru zacuscă de vinete

25 gogoșari
25 ardei grași
1 kg ceapă
10 vinete mari
1 kg morcovi
2 kg roșii
1 litru ulei
3-4 foi dafin
1 linguriță piper boabe
2 boabe enibahar
sare

Citeste si: Calendar ortodox 26 septembrie 2021. Ce sărbătoare religioasă este duminică?

Citeste si: Pensia minimă 2022: Ce majorări se aplică de la 1 ianuarie?


Zacuscă. Cum se prepară zacusca de vinete

Coace gogoșarii, ardeii și vinetele. Curăță legumele de coajă și lasă-le la scurs.
Zacuscă. Între timp toacă ceapa mărunt și călește-o la foc mic, în ulei. Când devine translucidă adaugă morcovii rași pe răzătoarea mică și lasă legumele la înnăbușit timp de 10 minute.


Între timp toacă mărunt gogoșarii, ardeii, roșiile și vinetele. Pune toate ingredientele în cratița emailată și lasă zacusca să fiarbă mocnit, amestecând din când în când. Adaugă sare după gust.
Când a scăzut bine, zacusca fierbinte se toarnă în borcane și închide bine capacul. În locul capacului de borcanele se pot leaga cu celofan la gură. Pune apoi borcanele în cuptorul încins, fără foc, până a doua zi.


Editor web
Îți Recomandăm Și...