Close sidebar
Close sidebar

Zacuscă de vinete cu ciuperci şi ardei copt: Reţeta delicioasă

Zacuscă de vinete cu ciuperci şi ardei copt. Zacusca este una dintre cele mai simple și delicioase rețete pe care le puteți prepara. Iată cea mai gustoasă rețetă de zacuscă de vinete cu ciuperci și ardei copt pe care trebuie să o încercați!

Alexandra Bercea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Zacusca de ciuperci și vinete este una dintre cele mai populare rețete de aperitive, savurată mai ales în perioadele de post.

Ingrediente

2 kg vinete

1 kg ciuperci champignon

1 kg ceapă

Citeste si: Meniu de post pentru o săptămână: Ce să mănânci în fiecare zi?

1 kg ardei capia

Citeste si: S-a aflat de ce boală suferă Florin Salam. Motivul pentru care artistul refuză să fie operat de medici: „Nu sunt vești bune”- kanald.ro

Citeste si: Concedieri masive. Angajații care rămân fără loc de muncă la început de an. Posturile, reduse cu 24%- wowbiz.ro

Citeste si: ”Uimitor și îngrozitor”. Cum au reușit două orci, cu o slăbiciune pentru ficat, să decimeze cea mai mare populație de rechini albi- antena3.ro

300 ml ulei

pastă de roşii sau bulion – 200 ml

o lingură piper boabe

3-4 foi dafin

sare

Mod de preparare

Se coc vinetele și ardeii capia pe o tablă încinsă sau la cuptor.  Legumele se curăță şi se lasă să se scurgă.

Apoi, se curăță ceapa şi se taie, după care se pune la călit în uleiul încins, până capătă o culoare aurie.

Citeste si: Reţetă de dulceaţă de gutui cu ardei iute: O delicatesă culinară

Vinetele se toacă, ardeii se taie cubuleţe şi ciupercile se taie feliuţe subţiri. Apoi acestea se adaugă peste ceapa călită, se pune pasta de roșii și se condimentează cu sare, piper și foi de dafin după gust.

Toată compoziția se lasă la fiert la foc mic timp de două ore. Zacusca se amestecă din când în când, ca să nu se lipească de fundul vasului. La final, se pune în borcanele sterilizate în prealabil.

Citeste si: Pastă de roşii cu ardei capia: Reţeta buncii

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI