Close sidebar
Close sidebar

Zacuscă pentru iarnă: Reţeta bunicii

Iată una dintre cele mai ușoare și gustoase rețete de zacuscă pe care trebuie să o încerci!

Alexandra Bercea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Momentul oportun pentru a prepara zacusca de vinete pentru cămara de iarnă este toamna.  Iată cea mai gustoasă rețetă pe care trebuie să o încercați!

Cum se face zacusca de vinete?

Ingrediente pentru zacuscă de vinete

25 gogoșari
25 ardei grași
1 kg ceapă
10 vinete mari
1 kg morcovi
2 kg roșii
1 litru ulei

3-4 foi dafin 
1 linguriță piper boabe 
2 boabe enibahar 
sare

Mod de preparare zacuscă

Coace gogoșarii, ardeii și vinetele. Curăță legumele de coajă și lasă-le la scurs.

Citeste si: Cea mai bună zacuscă de vinete. Află-i secretul

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Zacuscă. Între timp toacă ceapa mărunt și călește-o la foc mic, în ulei. Când devine translucidă adaugă morcovii rași pe răzătoarea mică și lasă legumele la înnăbușit timp de 10 minute.

Între timp toacă mărunt gogoșarii, ardeii, roșiile și vinetele. Pune toate ingredientele în cratița emailată și lasă zacusca să fiarbă mocnit, amestecând din când în când. Adaugă sare după gust.

Citeste si: Sărmăluţe cu brânză. Secretul pe care nu îl știe nimeni pentru o mâncare absolut delicioasă!

Când a scăzut bine, zacusca fierbinte se toarnă în borcane și închide bine capacul.

În locul capacului de borcanele se pot leaga cu celofan la gură. Pune apoi borcanele în cuptorul încins, fără foc, până a doua zi, scrie acasa.ro.

Cum se coc vinetele și ardeii sau gogoșarii?

Ca să fie mai gustoase, cu miros uşor de fum, le faceti pe tablă sau grătar – dar merg bine şi făcute în cuptor. Singura diferenţă este că vor fi mai închise la culoare, dar amestecate în zacuscă nu se vede. Să nu uitaţi să înţepaţi vinetele înainte de a le băga la cuptor. Riscaţi să aveţi foarte mult de curăţat după.

Cât ulei este necesar pentru zacuscă?

Pentru cantităţile prezentate mai sus, la zacuscă se foloseşte un litru de ule i. Uleiul se încinge bine într-un ceaun mare, se adaugă ceapa, și lăsați să se calească amestecând periodic.

Care este timpul de fierbere la zacuscă?

Zacusca se fierbe la foc mic. Lăsați vrea 2 – 3 ore la fiert, amestecând periodic. Aveți grijă să o acoperiți puțin, pentru că sare și puteți să va frigeti la mână, mai ales când amestecați.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Citeste si: Avertismentul medicilor: NU mai mâncaţi VINETE dacă suferiţi de aceste boli!

Cât fierbe, se schimbă textura, gustul, culoarea – este foarte important aici să aveți răbdare s-o fierbeți cât mai mult și mai bine.

Ce condimente poți adăuga în zacuscă?

Pentru un gust desăvârşit pentru zacuscă puteţi folosi următoarele condimente: 3-4 foi dafin, 1 linguriță piper boabe, 2 boabe enibahar şi sare.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI