Close sidebar
Close sidebar

"Zambesc ca sa fac boala sa planga!". Jurnalul emotionant scris de o adolescenta diagnosticata cu cancer

Andreea Rodiana Fumu, o adolescenta in varsta de 16 ani, a fost diagnosticata cu o forma rara de cancer. Pe patul de spital, ea a scris in jurnalul ei despre momentele grele prin care trece.

M. P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Andreea a fost diagnosticata anul acesta cu sarcom pelvin, cu metastaze pulmonare si osoare. Este o forma de cancer osos in stadiu avansat.

Ea urmeaza un tratament intr-o clinica din Viena. Pe patul de spital, ea a incepu sa scrie in jurnal.

Colegii si prietenii adolescentei au inceput o campanie de strangere de fonduri, intrucat costurile tratamentului depasesc 70.000 de euro.

„Pagina 4: Trec zile, zile grele cu tratamente naucitoare, tratamente grele. E greu sa te trezesti intr-o zi si sa afli ca ai (ca sa o spun fara perdea) CANCER, si inca unul aparent foarte rar. in faza metastazata. Stai si te gândesti ca ieri erai sanatoasa iar azi ai o tumora de peste 20 de centimetri, plamânii afectati si ei de metastaze si pe lânga toate acestea mai ai si un picior aproape disfunctional.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

M-am tuns inca de dinainte si acum stau si ma uit la covorul de par ce cade pe perna de fiecare data când imi asez capul. Au avut dreptate, o sa cada... o sa cada tot.

Am inceput un tratament si incep sa aud. „Are prea putine globule albe“, ,,are imunitatea prea scazuta”, ,,aveti grija, fara contact cu alti oameni, purtati masti de protectie”. Da, asta e efectul citostaticelor si ce? in fiecare zi ni se

induc atâtea griji... in fiecare zi aud ,,traiesti datorita chimioterapiei, traiesti datorita pastilelor.”   

Azi am ajuns la un consens cu universul.. si nu, nu m-am intrebat de ce eu, de ce tocmai eu... am tacut si am acceptat intr-un final. Tratamentul merge pentru ca EU vreau sa il accept, corpul meu stie ca este vital.

Pot lua medicamentatia si stiu ca functioneaza pentru ca sunt sigura ca imi reface corpul.

Sunt recunoscatoare ca pot merge, e o minune ca am nevoie doar de reconstructii osoase si câteva interventii chirurgicale.

POT trece peste BOALa pentru ca stiu ca sunt sustinuta de niste oameni minunati. E greu, cu suisuri si coborâsuri, insa AZI mi-am dat seama ca un ZÂMBET poate face minuni. incerc si zâmbesc pentru ca sa ma vindec.

incerc sa zâmbesc ca sa ii fac fericiti si pe cei de lânga mine, zâmbesc pentru ca sa fac BOALA sa PLÂNGa.”  

Eleva din Iasi poate fi sustinuta prin donatii in conturile: RO66BTRLRONCRT0359194901- cont RON; RO16BTRLEURCRT0359194901- cont EURO; Titular cont: Fumu Carmen Maria (mama pacientei).

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI