Autoritățile locale din Brașov au anunțat că în Poiana Brașov stratul de zăpadă măsoară 30 de centimetri și se poate schia în condiții bune.

Primăria Brașov a anunțat că în această perioadă ”se schiază în condiţii foarte bune pe toate pârtiile din partea superioară a Masivului Postăvarul, respectiv Ruia, Drumul Roşu, Lupului şi Doamnei, unde stratul de zăpadă bătută ajungând la 30 de centimetri”.

Citește și: Vremea se schimbă radical în România! ANM anunţă când vom scăpa de ploi şi ninsori

turist placa

Turist pe placă de snowboard

[Sursa foto: Pexels]

Turiștii pot schia în Poiana Brașov

În Poiana Brașov, primăvara a fost înlocuită cu iarna, astfel că stratul de pe mai multe pârtii din stațiune este de 30 de centimetri și se poate schia în condiții bune.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

De asemenea, în Poiană turiștii dornici de relaxare și distracție se pot plimba cu telegondola, telescaunul Ruia și teleschiul Ruia, pentru a admira peisajul montan.

Ultima urcare a mijloacelor e transport pe cablu este programată pentru ora 16.00.

Cum va fi vremea în weekend

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a anunțat că de sâmbătă, temperaturile vor crește în majoritatea țării.

„Din acest weekend, mai precis de sâmbătă, când temperaturile la scara întregii țări vor fi cuprinse între 10°C până la 17°C, cu cele mai ridicate valori în special în regiunile extracarpatice și minime pozitive, de până la 8°C-9°C, comparativ cu ceea ce am avut în ultimele zile.

turisti

Turiști la schi

[Sursa foto: Pexels]

În următoarele două zile vom mai vorbi de ploi în majoritatea regiunilor țării, mai ales pe parcursul nopții și mâine, în majoritatea regiunilor țării, cu valori între 10-15l/m² la nivel local posibil chiar peste 25-30l/m², iar la altitudini mai mari de 1.200m să consemnăm precipitații predominant sub formă de ninsoare cu depunere de strat, iar în estul Transilvaniei sau o jumătate a nordică a Moldovei, trecător precipitații mixte”, a declarat Elena Mateescu, potrivit  Antena 3 CNN

Cu toate acestea, meteorologul a mai anunțat că de săptămâna viitoare vom avea parte de o nouă masă de aer rece și sunt așteptate, în special în partea de centru-est, valori termice de sub 10 grade Celsius la nivelul maximelor. În același timp, cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si