Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Zara anunță că va taxa clienții care cumpără online și returnează produsele

Unul dintre cei mai mari comercianți de haine din lume, cu afaceri și în România, aplică o taxă specială pentru clienții care returnează de acasă produsele comandate. Momentan, sunt afectați cumpărătorii din Spania.

Andreea Albu,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Zara a început să taxeze cumpărătorii din Spania pentru returnarea cumpărăturilor online, deşi returnările efectuate în magazinele fizice rămân gratuite. 

Cumpărăturile vor putea fi returnate gratuit în continuare în magazinele fizice

Începând de miercuri, 1 februarie, clienții care vor să returneze produse trebuie să plătească 1,95 euro, costul fiind dedus din rambursare, a explicat Zara pe site-ul său oficial.  Cu toate acestea, articolele cumpărate online vor putea fi în continuare returnate gratuit la magazinele fizice. 

Grupul care deține Zara, va introduce taxe de returnare în Spania şi pentru celelalte mărci ale sale, cum ar fi Massimo Dutti, Pull&Bear, Bershka.

Citește și: Ora de vară 2023. Va mai trece sau nu România la ora de vară în acest an?

Pandemia COVID-19 a declanşat o explozie a cumpărăturilor online, iar clienţii s-au obişnuit să cumpere articole pentru a le încerca acasă, deoarece retururile erau adesea gratuite, ceea ce a crescut costurile pentru comercianţi.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește și: Prognoza meteo 6-12 februarie 2023. Ce temperaturi se vor înregistra?

La începutul anului trecut, Zara a introdus taxe pentru unele retururi online în Marea Britanie și alte piețe principale, în urma unor măsuri similare din partea companiilor rivale. 

Noi amenzi pentru șoferi din luna martie

Există un nou tip de amenzi pentru situații care până acum erau legale. Codul Rutier se va schimba, din nou, în luna martie 2023, iar cei care nu se conformează regulilor, riscă amenzi de 3.000 lei. Mulți șoferi au amânat aceste lucruri până acum, însă de luna viitoare, aceștia vor fi sancționați. 

Citește și: Ora de vară 2023. Va mai trece sau nu România la ora de vară în acest an?

Noua modificare a Codului Rutier impune amenzi de 3.000 lei dacă șoferii nu își preschimbă permisul de conducere, talonul autoturismului sau nu își radiază mașina, chiar dacă o dețin în mod legal.

Sancțiunile pentru aceste fapte vor fi aplicate de polițiștii de la Regimul permiselor de conducere și înmatricularea vehiculelor, începând cu data de 2 martie 2023.

Citește și: Postul Paştelui 2023. Data când are loc Lăsata Secului

Amenzi uriașe se vor da și șoferilor două permise de conducere în același timp. Este vorba despre persoanele care au un permis emis în România, iar un alt carnet de conducere emis într-o altă țară. Această schimbare a intrat în vigoare din data de 31 ianuarie 2023.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI