Close sidebar
Close sidebar

Zborul tău cu avionul are întârzieri? Iată care sunt drepturile tale

M. P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Avem cel mai aglomerat an din istoria celui mai mare aeroport din tara! Pasagerii aproape ca se calca in picioare in unele zile, iar angajatii de la ghiseele de check-in abia mai fac fata valului de calatori. Companiile aeriene dau vina pe infrastructura aeroportuara si spun ca despagubirile pe care le pretind pasagerii pentru intarzieri sunt... nejustificate.

Asa a aratat anul acesta cel mai mare aeroport din tara! Ca un adevarat furnicar!

"Estimam o crestere de 8%, ceea ce va conduce traficul total de pasageri de la 13 milioane in 2017 la 14 milioane anul acesta.", a declarat Valentin Iordache, purtător de cuvânt CNAB.

Cu alte cuvinte, va fi cel mai aglomerat an din istoria Aeroportului Otopeni.

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

"Cred ca orice pasager care a calatorit vara in lume se va plange de cozile de la securitate, se va plange ca parcarile sunt pline, ca la poarta de asteptare nu sunt suficiente locuri disponibile.",

Tudor Constantinescu, director comercial Blue Air.

Sunt cateva posibile explicatii pentru intarzieri.

Anul acesta, Romania a fost pe locul 17 in Europa, in privinta intarzierilor pe aeroport. O cursa din 5 a avut inregistrat intarzieri mai mari de 15 minute, in timp ce 300 de zboruri au fost anulate.

Aici intervin....compensatiile! Regulamentul european spune clar! Pasagerii pot primi pana la 600 de euro pentru curse intarziate sau anulate.

"Cei care stau pe scaun la Bruxelles, nu calatoresc cu avionul, nu se intereseaza de infrastructura care nu mai face fata  transportului aerian si cred ca nu exista vreo companie  din lumea asta care sa-si doreasca sa intarzie.", Marius Puiu, director general Blue Air.

Cresterea numarului de curse si al numarul pasagerilor a coincis si cu scandalul majorarii preturilor pentru bagaje. Companiile Wizz Air si Ryanair au fost reclamate la Consiliul Concurentei, pe motiv ca au aplicat o astfel de masura, simultan, la 1 noiembrie.

In primele 10 luni ale acestui an, 7 milioane de pasageri au calatorit cu Wizz Air, peste 5 milioane au ales Blue Air si aproximativ 3 milioane de pasageri s-au deplasat cu Taromul. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI