Olanda interzice zborurile din Marea Britanie cel puţin pentru restul anului, în tentativa de a se asigura că noua tulpină a coronavirusului nu va ajunge pe teritoriul său, relatează AP.

Noua restricție intră în vigoare, de azi, 20 decembrie 2020

Interdicţia este valabilă de duminică dimineaţă şi guvernul olandez a precizat că reacţionează astfel după măsurile mai stricte impuse de autorităţile britanice la Londra şi în sud-estul Angliei.

Citeste si: Reguli unice în aeroporturi! Proiectul pregătit de comisarii europeni pentru un tranzit rapid şi sigur

Olanda a menţioinat că va analiza, “împreună cu celelalte naţiuni din Uniunea Europeană, posibilităţile de a bloca venirea virusului din Marea Britanie”.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Românii, vacanțe inedite. Zbor cu balonul cu aer cald

zboruri interzise din cauza coronavirus
Zboruri anulate din cauza coronavirus.[Sursa foto: PixaBay]

Guvernul olandez a recomandat populaţiei să nu călătorească în această perioadă decât dacă este strict necesar.

Premierul britanic Boris Johnson a declarat, sâmbătă, că noua tulpină a coronavirusului este cu până la 70 la sută mai transmisibilă şi a renunţat la planurile de relaxare a măsurilor pe cinci zile, relaxarea limitându-se la o zi pentru zonele care nu sunt de cel mai înalt risc. În sud-estul Angliei, inclusiv la Londra, nu va exista o relaxare, ci dimpotrivă, măsurile au fost înăsprite.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si