Zeama din costita afumata, servita cu mamaliga fierbinte si muraturi. Iata cum prepari acest preparat special
Ciorba cu costita afumata, servita cu mamaliga fierbinte si muraturi e numai buna pentru zilele friguroase de iarna. Uica Mihai, un specialist in gatit, ne invata cum pregatim aceasta delicatesa.
Pentru aceasta reteta avem nevoie de: costita fumata, muraturi- gogonele, castravete acru, ardei kapia, conopid, morcovi- si un litru de zeama de la muraturi.
"Si apoi in bucatarie sa te sufulci de maneci si sa iei o oala curata. Si sa torni in ea ulei de cel bun, si acolo la foc iute, sa frigi costita taiata felii nu prea grosute, dar nici prea subtirele.
Iar cand are costita o culoare asa de arama, de iti urca deja din stomac sevele cele hulpave, sa stingi frisoarea cu zeama de muraturi. Iar tot acolo sa pui toate legumele alea murate pe care le mai tai toporaste, adica mai maricele ca sa simti ce bagi in gura”, ne sfatuieste Uica Mihai, potrivit a devarul.ro.