Astfel, bilanţul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) arată că echipele de intervenţie au acţionat pentru pentru evacuarea apei din 18 curţi, 6 subsoluri/beciuri, 2 anexe şi de pe 3 străzi şi pentru îndepărtarea şi degajarea a 52 copaci rupţi, 2 stâlpi de iluminat prăbuşiţi. Mai mult, au fost avariate cinci acoperişuri de imobile şi 31 de autoturisme.

Mai multe localităţi din şase judeţe, dar şi Capitala au fost afectate de ploile torențiale și vijeliile din ultimele ore

„În contextul manifestării fenomenelor hidrometeorologice prognozate, au fost înregistrate efecte în 10 localităţi din 6 judeţe (AG, DB, DJ, GJ, IF, PH) şi mun. Bucureşti, unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 18 curţi, 6 subsoluri/beciuri, 2 anexe şi de pe 3 străzi. De asemenea, salvatorii au mai acţionat şi pentru îndepărtarea şi degajarea a 52 copaci rupţi, 2 stâlpi de iluminat prăbuşiţi, fiind avariate 5 acoperişuri de imobile şi 31 de autoturisme”, transmite IGSU duminică. 

Citeste si: Meteorologii au prelungit codul portocaliu: Vijelii puternice și grindină în toată țara

Zece localităţi din şase judeţe şi Capitala, afectate de ploile torențiale și vijeliile din ultimele ore

Zece localităţi din şase judeţe şi Capitala, afectate de ploile torențiale și vijeliile din ultimele ore

[Sursa foto: PixaBay]

Recomandările autorităților

În contextul în care şi pentru perioada următoare sunt emise fenomene extreme precum: vijelii puternice, ploi abundente şi instabilitate atmosferică accentuată, autorităţile recomandă  populaţiei să cureţe șanțurile și rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale, să nu traverseze râurile şi să nu se apropie de malurile acestora, iar în condiţii de vânt puternic că evite să se adăpostească în apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor

publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Un avion care efectua un zbor intern a „dispărut” de pe radar. Autoritățile au început căutările

Autoritățile recomandă sistarea activităţilor desfăşurate în teren deschis sau la înălţime, închiderea ferestrelor locuinţei şi altor categorii de construcţii şi să nu fie atinşi stâlpii sau firele căzute la pământ.

Așadar, de la intrarea în vigoare a avertizărilor meteorologice, în judeţele aflate sub avertizarea Cod Portocaliu au fost convocate comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă şi au fost activate grupele operative.

Citeste si: Furtuna a făcut ravagii în Capitală: 29 de copaci au căzut, iar 19 autovehicule au fost avariate


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si