Va invitam sa descoperiti zece locuri superbe din Romania despre care nu stiati.

Lacul Ochiul Beiului

Lacul Ochiul Beiului se gaseste in judetul Caras-Severin si este un monument protejat al naturii. Apa lacului are o culoare aproape ireala ce se datoreaza izvorului carstic sin subteran.

Lacul Ochiul Beiului este situat intr-o zona de o salbaticie impresionanta din Parcul Naiional Cheile Nerei – Beusniia, la limita Muniilor Aninei cu Muniii Locvei, la o altitudine de 310 metri.

Forma lacului este a unui crater cu adancimea de 3,6 metri, iar apa este atat de curata, incat pastravii care inoata agale pot fi admiraii in toata splendoarea lor.

Un lucru extrem de interesant este acela ca lacul nu ingheata niciodata, nici in zilele geroase de iarna. Temperatura apei ramane constanta, astfel ca pasarile migratoare raman aici cat e iarna de lunga.

Exista si o legenda legata de lacul Ochiul Beiului. Se spune ca in noaptea de Sanziene, in jurul acestuia se strang ielele, care ii vrajesc pe barbaii prin farmecul lor.

O alta legenda spune ca un bei turc, pe nume Beg, s-a indragostit nebuneste de o tanara fata de prin partea locului, pe care a rapit-o si pe care a inchis-o in Turnul Mare din Cheile Nerei. In timpul nopiii, insa, cu ajutorul unei funii, impletita din propria-i rochie, fata reuseste sa scape si sa fuga, coborand la baza stancii, in Valea Nerei.

De durere, turcul Beg a plans atat de mult, incat din lacrimile lui s-a format acest minunat lac. Se spune ca fata s-a transformat in rau – Raul Beusniia, iar tanarul, in lac – Lacul Ochiul Beiului.

Canionul Sapte Scari

Defileul sapat in calcar din muntii Piatra Mare, judetul Brasov, si-a primit denumirea de Sapte Scari de la cele sapte trepte situate la diferite inaltimi, ale canionului.

Defileul are o lungime de 600 de metri, la o altitudine de aproape 1000 de metri, iar cele sapte scari se transforma intr-o cascada spectaculoasa atunci cand paraul din zona creste in volum.

Pentru a trece prin canion, au fost amenajate in total 7 scari metalice si numeroase pasarele. Cea mai lunga scara are in jur de 15 m si ofera o priveliste spectaculoasa. Strabaterea canionului dureaza in jur de 30 minute.

Biserica de sub lac

In verile toride, in satul Belis din judeiul Cluj, de sub un lac, isi face aparitia o biserica din secolul XIX. In perioadele in care seceta mistuie recoltele localnicilor, din adancurile Lacului Belis-Fantanele, ies la suprafaia ruinele unei biserici construite de primii pastori care s-au asezat in acele locuri.

Belis este un sat situat in Transilvania, la o altitudine de peste 1000 m, in zona muniilor Gilau. Nu exista documente care sa ateste data la care a fost intemeiat Belisul sau cand a fost construita Biserica de sub lac. Totusi, unii istorici merg pe ideea ca aceasta comuna a fost intemeiata de ciobanii care isi petreceau mult timp prin zona datorita pasunilor cu iarba frageda care faceau deliciul oilor.

Biserica de sub munte este unul dintre obiectivele care trebuie vizitat. Impresionant este faptul ca in ciuda conditiilor nefavorabile, biserica a ramas in picioare si se mai pot distinge portrete din vechile fresce.

Tunelul Iubirii

Tunelul Iubirii a fost recent introdus pe lista comorilor ascunse din Europa datorita romantismului acestui loc. Situat pe calea ferata Caransebes- Bauiar, intre localitaiile Obreja si Glimboca, acest loc pare desprins din povesti.

Locul a fost descoperit ntamplator de catre doi fotografi amatori din orasul Oielu Rosu, Florin Avramescu si Mihai Tamasila. Mulii turisti romani si straini il viziteaza, atat pentru a admira privelistea, cat si pentru a imortaliza locul in fotografii unice.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

"Tunelul iubirii" este unul dintre cele mai romantice locuri din iara si figureaza pe lista comorilor ascunse din Uniunea Europeana ce merita sa fie vizitate, potrivit Parlamentului European.

Cascada Bigar

Un al monument al naturii este Cascada Bigar, din Parcul Naitional Cheile Nerei din judetul Caras-Severin, in Valea Minisului. Are 9 metri inalitime si e acoperita de muschi verde, care creeaza un contrast deosebit cu albastrul apei.

Cascada Bigar, a carei apa este de o puritate rara, este alimentat de un curs de apa subteran ce iese de sub o stanca inalta de peste 50 metri.

Cascada Bigar a devenit foarte cunoscuta dupa ce, in 2013, a fost declarata drept cea mai frumoasa cascada din lume, de catre site-ul american "The World Geography" care a plasat-o pe primul loc intr-un top al celor mai impresionante cascade din lume.

Anterior, in 2010, "National Geographic Traveler", un ghid turistic internaiional, facea pentru prima data prezentarea acestei cascade in presa turistica de specialitate. Alaturi de Cascada Beusniia si Lacul Ochiul Beiului, Cascada Bigar, creaza un cadru de poveste.

Rezervatia naturala Focul Viu

Pe Valea Milcovului se afla un loc unic in Europa, Rezervatia Naturala Focul Viu, unde flacarile ies permanent din pamant. Adevaratul spectacol se da noaptea, atunci cand flacarile tranforma locul intr-o priveliste uimitoare. Nu exista un numar fix al locurilor de iesire a hidrocarburilor nu este fix, ele schimbandu-se pe masura ce apar noi orificii sau se inchid altele pe o arie delimitata de specialisti la aproximativ 40 de hectare.

Locul se gaseste in Muntii Vrancei, la aproximativ 37 de kilometri de Focsani, pe cursul raului Milcov, in comuna Andreiasu de Jos.

Exista si legende legate de "focul viu". De pilda, locul are o puternica simbolistica religioasa, fiind considerat a fi un protector al animalelor. Localnicii mai spun ca in momentul in care flacarile depasesc inaltimea de doi metri prevestesc declansarea unui cutremur.

Padurea Letea

Padurea Letea este cunoscuta in lume pentru caii salbatici si lianele grecesti. Este cea mai nordica padure subtropicala din Europa si totodata cea mai veche rezervatie naturala din Romania.

Pe aproxiamtiv 3.000 de hectare se intind paduri, flori si stufarisi. Tot aici are o fauna impresionata: vulturul codalb, prigoria, pupaza, soimuleiul de seara, plus mii de cai salbatici.

Patrimoniu mondial, padurea Letea este unica in Europa datorita lianelor elene care inca mai cresc aici, in salbaticie.

Citeste si: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea a suferit un grav accident! Fosta concurentă ”Bravo, ai stil!” desfigurată: ”Am intrat frontal într-un TIR”- radioimpuls.ro

Insula Ovidiu

Insula Ovidiu este un loc de legenda. Este singurul obiectiv turistic din tara amenajat pe o insula. Natura a creat insula Ovidiu cu zeci de mii de ani in urma iar oamenii au creat legende in jurul ei. Una dintre ele spune ca la umbra acestui stejar batran si-ar fi scris poetul exilat Ovidius doua dintre cele mai importante poeme ale sale.

Situata la 5 kilometri distanta de statiunea Mamaia, insula poetului exilat  a starnit, de-lungul timpului imaginatia oamenilor care au iesut in jurul lui o serie de legende. Este un loc al misterelor in care se spune ca poetul latin isi doarme somnul cel de veci. Este o oaza de liniste, de verdeaia si de relaxare.

Insula are o suprafaia de 26.000 de metri patrati, din care aproape jumatate sunt amenajati in scop turistic. Gasim aici un restaurant cu o capacitate de 400 de locuri, cu terase din stuf, decorate rustic si inconjurate de aranjamente florale. Cei care iubesc linistea, pot innopta aici.

Gradina Zmeilor

Plina de copaci in floare si fauna diversa, Gradina Zmeilor din judetul Salaj, o zona protejata, care aduna mii de turisti datorita frumusetii sale, dar si a legendelor. Situata in apropierea apropierea satului Galgau Almasului, stancile sculptate de actiunea  ploii si a zapezii au devenit personaje fantastice in legendele localnicilor.

Rezervatia,, situata la aproximativ 10 kilometri de orasul Jibou, are o suprafaia de trei hectare. Ea este reprezentata de gresii desprinse din dealul Inchieturi, cu o inaltime maxima de 376 de metri.

Dincolo de frumuseiea peisajului, un element care ii atrage pe turisti este reprezentat de bogatia legendelor legate de Gradina Zmeilor. Una dintre ele spune ca in Galgau Almasului era salasul unor zmei hapsani, care furau fetele oamenilor. Intr-o zi, unul dintre ei a furat soarele de pe cer, insa un voinic a decis sa il infrunte. Dupa ce l-a invins, a gasit soarele si l-a aruncat sus pe cer. Ceilaltizmei care venisera sa ii dea o mana de ajutor ortacului lor au fost orbiti de stralucirea neasteptata, iar una dintre fetele furate de zmei, eliberata de voinic, a rostit asupra lor o vraja, iar zmeii au ramas acolo, transformati in stane de piatra incremenite pentru vecie.

 

Podul lui Dumnezeu

Podul lui Dumnezeu din comuna mehedinteana Ponoare este unul dintre cele trei poduri naturale existente in lume si al doilea ca marime din Europa. Cel din tara noastra este singurul circulat, fiind format din calcare, ca urmare a surparii tavanului unei pesteri.

Podul lui Dumnezeu se afla in centrul localitaiii Ponoare, fiind o uriasa arcada de piatra peste care trece soseaua Baia de Arama – Drobeta Turnu Severin, traversand Valea Pragului. El s-a format prin prabusirea peretelui superior al pesterii si se impune in peisaj prin masivitate: 30 de metri lungime, 13 metri inaltime, 22 de metri latime si 9 metri deschidere.

O legenda spune ca podul a fost creat chiar de Hercule, iar alta spune ca aici locuia Dracul. Oamenii se rugau la Dumnezeu sa ii scape de el. El le-a ascultat rugile si a lovit cu palma in tavanul pesterii unde locuia Diavolul, care s-a prabusit peste intrare. Dar Dracul a scapat, iesind pe cealalta gura a pesterii si s-a agatat cu ghearele de varful Dealul Pesterii. S-ar fi urcat apoi pe o stanca, ce-i poarta numele: Stanca Dracului.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si