Acestea sunt cele mai sangeroase proteste care s-au inregistrat in Nicaragua de cand Daniel Ortega a devenit presedinte, in 2007.
 
Ele au fost generate de legea prin care au fost crescute contributiile pentru pensii in cazul angajatilor si reduse beneficiile.
 
Protestele au inceput miercuri, cand pensionarii au iesit pe strazile capitalei Managua. Ziua urmatoare, lor li s-au alaturat mii de studenti si muncitori.
 
Cel putin 100 de oameni au fost raniti. Printre cei morti se afla un politist care a fost ucis vineri, cand au inceput violentele.
 
Vineri noapte, protestele au continuat in mai multe orase din Nicaragua.
 
Vicepresedintele si prima doamna, Rosario Murillo, au comparat protestatarii cu „vampiri care cer sange pentru a-si hrani agenda politica”. Ea a adaugat ca dialogul ramane deschis si „toate subiectele sunt pe masa”.
 
Guvernul a spus ca mai multe cladiri care adapostesc institutii de stat au fost incendiate. Studentii de la Universitatea Politehnica din Managua s-au baricadat in campus.
 
Protestatarii acuza politia si sustinatorii guvernului de initierea violentelor. Posturile independente de televiziune au anuntat ca emisia le-a fost intrerupta dupa ce au transmis live demonstratiile.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si