Close sidebar
Close sidebar

Zece pasari au murit in doua gospodarii din judetul Constanta! Autoritatile suspecteaza un focar de gripa aviara

Zece pasari din doua gospodarii dintr-o localitate din judetul Constanta au murit, iar autoritatile suspecteaza ca este vorba despre un focar de gripa aviara şi au luat masuri pentru a impiedica raspandirea bolii, fiind sacrificate pasari şi din alte gospodarii.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Constanta, vineri, Directia Sanitara Veterinara şi pentru Siguranta Alimentelor Constanta a transmis o adresa catre Prefectura privind suspiciunea a zece cazuri de gripa aviara la pasari din doua gospodarii din localitatea Almalau, comuna Ostrov, scrie news.ro.

Centrul Local de Combatere a Bolilor la animale s-a intrunit in şedinta de urgenta pentru a dispune luarea unor masuri pentru a impiedica raspandirea acestei boli.

“Pana la confirmarea sau infirmarea focarului de boala, se vor aplica masurile de combatere stabilite prin Planul de masuri care se impune pentru prevenirea şi neutralizarea cazurilor de influenta aviara. Ca masura suplimentara, DSVSA Constanta a decis uciderea pasarilor din cele doua exploatatii non-comerciale in care a fost declarata suspiciunea de influenta aviara”, se arata in comunicat.
 

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Autoritatile publice locale vor dispune masurile necesare pentru popularizarea şi informarea localnicilor care au pasari pentru prevenirea raspandirii bolii.

Pana la aparitia acestor suspiciuni, in judetul Constanta fusesera confirmate 35 de cazuri de gripa aviara, toate la pasari salbatice.
 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI