Scenele extrem de dure au fost filmate pe o strada din Drumul Taberei. Inainte sa fie pus la pamant de o armata de politisti si incatusat, individul de 41 de ani, care ar avea tulburari psihice, spun vecinii, a bagat spaima in tot cartierul.

Individul nu s-a multumit sa faca ravagii in parcare, unde a distrus mai multe masini, ci i-a amenintat pe trecatori cu un cutit.

Speriati, martorii au sunat la politie, iar barbatul a fost inconjurat de oamenii legii si dus la sectie. 

Culmea e ca judecatorii l-au lasat in libertate, iar vestea a fost primita cu infrigurare de vecini. Oamenii spun ca de trei ani  traiesc in teroare si se tem ca nu cumva sa se petreaca o grozavie!

"La doua luni, doua luni jumate se intampla teatru"

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

"Ma trezesc ca vine cu cutitul la mine in casa. La asta ma gandesc acum"

"Poate sa fie mama ta, mama mea. Poate sa fie un copil, un nepot. Ganditi-va la consecinte!"

Barbatul ar fi suferit o depresie crunta dupa divort si nu si-ar mai fi revenit. Grav este ca omul consuma alcool, iar asta l-ar innebuni de-a binelea. 
Din pacate, sunt tot mai dese astfel de cazuri si nimeni nu se gandeste sa ia masuri. In urma cu o luna, un fost profesor din Mioveni, si el cu probleme psihice, a ucis o femeie la intamplare, pe strada, in plina zi.

Si nu a fost prima oara cand acesta a imprastiat moarte.  

Fratele agresorului:
"Spitalele din Romania nu isi fac treaba, din pacate. De  3-4 ani de cand e bolnav si merge la doctor nu s-a ameliorat deloc. E un esec."

S-a ajuns aici pentru ca Romania nu are o lege a sanatatii mintale care sa si functioneze. Si mai presus de toate, nu sunt destui specialisti in spitale si in centre. Un bolnav psihic lasat in libertate poate fi  extrem de periculos daca nu are parte de ingrijiri medicale si acasa sau renunta la tratament, spun medicii.

Gabriel Diaconu, medic psihiatru:  "Aceste ingrijiri medicale ar trebui facute periodic. Ar trebui facute cu un medic psihiatru cu care sa stabilesti o relatie de incredere, pentru ca oamenii, cand se simt bine, ei, familiile, prietenii, spun, de cele mai multe ori ca nu mai au nevoie de tratament. De ce continui sa iei medicamentele astea. De ce sa mai mergi la psiholog?  Ar trebui sa te descurci de unul singur. Din pacate, faptul ca ti se pune presiunea asta, sa te descurci de unul singur, duce la consecinte nefaste"

Dar cui sa ii pese, de vreme ce in Romania nimeni nu previne nimic. Se iau masuri doar atunci cand se ajunge la moarte de om.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si