Putin dupa ora  8 si jumatate seara, la catafalcul regelui Mihai a venit fostul suveran ai Spaniei, regele Juan Carlos, insotit de regina Sofia.
Pe regele Mihai l-a legat o lunga si frumoasa relatie de prietenie cu regina Sofia. Nu de putin ori, suveranul Romaniei a povestit despre legatura dintre ei doi si a numit-o pe regina, verisoara sa preferata.

In fata catafalcului, regina Sofia a imbratisat-o pe printesa Margareta  si au ramas strans apropiate cateva secunde.

Apoi, suveranii Spaniei au trecut pe la fiecare membru al Casei Regale, pentru a-si prezenta omagiile. Toate cele 5 fete ale regelui Mihai au facut reverente adanci in fata regelui Juan Carlos.
Intre cele doua Case Regale, cea a Romaniei si cea Spaniei exista o stransa legatura, cei doi sunt verisori primari, iar regina Sofia, pe vremea cand avea numaI cativa ani, a participat chiar si la nunta regelui Mihai cu printesa Ana de Bourboun.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

In aceasta dimineata, la sala Tronului din Palatul Regal s-au perindat, rand pe rand, mai multe capete incoronate. Printre primii sositi s-a numarat  principele Lorenz al Belgiei si printesa Astrid dar si printul Charles De Wales al Marii Britanii.

Istoria celor doua Case Regale, cea romana si cea britanica s-a intrepatruns de-a lungul timpului.

Regele Mihai I este var de gradul 2 cu regina Elisabeta a Marii Britanii, iar printul Charles a avut de-a lungul timpului, mai multe intalniri cu suveranul nostru.


Tot in aceasta dimineata au sosit si regale Gustaf al Suediei si regina Silvia


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si