Potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), in saptamana 11 -15.12.2017 au fost raportate inca 82 de cazuri nou confirmate, in 15 judete.

Cele mai multe dintre acestea, respectiv 35, s-au inregistrat in Ialomita. Alte 14 cazuri s-au confirmat in Brasov, cate cinci in Bucuresti, Calarasi si Prahova, cate trei in Iasi si Ilfov si cate doua in Braila, Giurgiu, Neamt si Teleorman. S-a mai inregistrat cate un caz in Botosani,, Buzau, Harghita si Dambovita.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Numarul total de cazuri confirmate cu rujeola in Romania, de la debutul epidemiei in urma cu un an, este de 10.198, din care 36 de decese.

Potrivit specialistilor, rujeola (pojarul) este o boala infectioasa care adesea duce la complicatii. Din 4 persoane care fac rujeola una are nevoie de spitalizare.

Statisticile mai arata ca, pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeola, boala este mortala, iar vaccinul protejeaza copiii impotriva bolii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si