Incendiu, duminică după-amiază, într-o comună din Vaslui. Peste 20 de hectare de grâu și alte 40 de miriște au fost cuprinse de flăcări, în urma unor scântei. Focul s-a extins cu repeziciune.  

Citește și: Cel puțin 500 de persoane au fost evacuate din Insula Palma, după un amplu incendiu de vegetație

Au intervenit mai multe echipaje de pompieri din Huși, pompieri voluntari, dar și muncitori cu utilaje agricole. 

Intervenția a durat mai bine de două ore, iar pagubele sunt însemnate. Incendiul s-ar fi produs, cel mai probabil, de la scânteile unui utilaj.  

Citește și: România va fi lovită de un val de caniculă. Cod portocaliu de temperaturi extreme

Cel puțin 500 de persoane au fost evacuate din Insula Palma, după un amplu incendiu de vegetație

Un incendiu de pădure produs pe insula spaniolă La Palma a dus la evacuarea a peste 500 de persoane.

Incendiul a izbucnit la primele ore ale dimineții, zilele trecute, acolo unde aproximativ 140 de hectare au fost arse.  

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Patru elicoptere şi patru unităţi de pompieri luptă la sol cu flăcările pentru a ţine incendiul sub control. Autorităţile insulare au solicitat ajutor de la celelalte insule din arhipelagul Canarelor, în special de la Gomera şi Tenerife. 

Citește și:  Caniculă şi pericol de incendii în Grecia în intervalul 11- 17 iulie

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Grecia că Serviciul local de Meteorologie (EMY) a emis un cod roşu de caniculă, temperaturile urmând să atingă valori de până la 43 de grade Celsius,

în intervalul 11-17 iulie 2023, pentru întreg teritoriul ţării.  

Citește și: VIDEO- Alertă de caniculă în România. Meteorologii au anunțat temperaturi de peste 37 de grade la umbră

Autoritățile elene au emis şi o avertizare  privind creșterea riscului apariției incendiilor forestiere, producerea acestora fiind favorizată de temperaturile ridicate (cu 5-7 grade Celsius peste media anuală normală), gradul foarte scăzut de umiditate al combustibililor naturali (ex.:crengi, vegetație, frunze, ace de pin uscate) şi existenţa condițiilor de propagare rapidă a unor potențiale focare, din cauza intensificării vitezei vântului.

România va fi lovită de un val de caniculă. Cod portocaliu de temperaturi extreme

Vremea în data de 17 iulie vine cu temperaturi extreme, instabilitate atmosferică și fenomene extreme în mare parte a țării. 

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

România va fi lovită de un val de caniculă în cursul zilei de azi. Temperaturile vor fi ridicate în mare parte a țării, dar sunt așteptate și fenomene extreme. Ne confruntăm cu un val de căldură ce va depăși temperatura de 30 de grade, iar disconfortul termic este accentuat toată țara. 

Citește și: VIDEO- Sudul Europei, sub caniculă extremă. După Cerberus, urmează fenomenul Charon

În Transilvania, Crișana și Banat, vremea va fi foarte caldă, cu temperaturi de până la 39 de grade, iar indicele de temperatură umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. În următoarele zile sunt așteptate furtuni puternice.  

Citește și: Valul de caniculă Cleon se apropie de noi

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si