Armata rusă ar fi ucis și capturat zeci de jurnaliști de la începutul războiului.

„Zeci de jurnaliști au murit deja în Ucraina. Zeci de alți lucrători media ucraineni au fost răpiți de ocupanți. Mă înclin în fața oamenilor sârguincioși care lucrează în presă. Vă mulțumesc pentru faptele pe care le-ați adunat riscându-vă viața. Vă rugăm să rămâneți în siguranță! Nu doar pentru a vă putea continua munca, ci și pentru a trăi!”, se

arată în mesaj.

Citeste si: Informații terifiante: Soldații ruși mănâncă carne de câine și violează minore

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Soțul președintelui a reamintit și că jurnalistul Oleh Yakunin din Zaporizhia, dar și a unei profesoare de jurnalism din Mariupol.

Peste 16.000 de kilometri pătrați din Donețk și Lugansk au fost contaminate cu mine și explozivi

„Și aș vrea să spun că, în aceste momente, fiecare dintre noi este un jurnalist. Cu toții avem acces la rețelele de socializare, cu toții putem depune mărturie despre ceea ce vedem, putem colecta și publica povești despre ceea ce se întâmplă în jurul nostru.

Principalul lucru este să raportăm adevărul și numai adevărul. De dragul celor morți și al celor vii ”, a îndemnat prima doamnă.

Citeste si: Mărturiile șocante ale unui copil de șapte ani. Ce spune despre masacrul din Bucha: „Mi-a fost foarte frică”

„După primul val al agresiunii armate ruse împotriva Ucrainei, în 2014 (data anexării ilegale de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea- n.r.),

circa 16.000 de kilometri pătraţi în regiunile Lugansk şi Doneţk au fost contaminate cu mine şi explozivi de război”, a informat MAE ucrainean într-un comunicat remis presei cu ocazia marcării de către ONU a Zilei internaţionale pentru conştientizarea pericolului reprezentat de minele antipersonal.

Citeste si: Ce se întâmplă cu negocierile dintre Rusia și Ucraina după masacrul de la periferia Kievului


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si