Close sidebar
Close sidebar

VIDEO-Zeci de kilograme de droguri tip Cristal, identificate de polițiștii din Brăila. Unde au ascuns trei bărbați marfa de aproximativ 600.000 de euro

Trei persoane din Brăila au fost reținute de către polițiști, în urma unui control în trafic. Asupra acestora au fost găsite 30 kilograme de droguri de mare risc, de tip Cristal.

Alexandra Bercea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În zona haltei C.F.R. Surdila Găiseanca, județul Brăila, autoritățile au oprit un autoturism în care se aflau trei bărbați. În urma controlului auto, au fost identificate 30 kg de ,,Cristal''  (3- CMC, chloromethcathinone).

Zeci de droguri tip Cristal, identificate de polițiștii din Brăila. Unde au ascuns trei bărbați marfa de aproximativ 600.000 de euro

[Sursa foto: Poliția Română]

Drogul Cristal, unul dintre cele mai periculoase droguri

Acesta este unul dintre cele mai periculoase droguri existente la această dată, pe piața de consum din România. Sub scaunul șoferului au fost identificate 10 kg, iar 20 kg în roata de rezervă.

În ceea ce privește valoarea pe piață a capturii, aceasta este de aproximativ 600.000 de euro. La nivel național, captura este cea mai mare de până acum. Aceasta substanță este asimilată drogurilor de mare risc, asemenea cocainei, heroinei sau mefredonei.

Substanța 3 CMC a fost introdusă sub control, prin modificarea legislativă în martie 2023. 

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Citește și: Prins drogat și fără permis la volan, a primit persiunea polițiștilor de a continua să șofeze, prin județ

Această substanță poate fi găsită, pe piața neagră, în formă pură sau multiplicată cu substanțe precum glucoza, talc, creatină, pentru multiplicarea profitului dealerilor. Multiplicarea este realizată în așa numitele laboratoare de condiționare.

Zeci de droguri tip Cristal, identificate de polițiștii din Brăila.

Unde au ascuns trei bărbați marfa de aproximativ 600.000 de euro

[Sursa foto: Poliția Română]

Care este pedeapsa pentru traficarea substanței?

Substanța se poate pulveriza în această locație, pe materie vegetală, ulterior poate fi fumată. Până în luna martie a acestui an, era încadrată ca și substanță psihoactivă. Pedeapsa pentru traficarea substanței era de la 6 luni la 3 ani.

Citește și: VIDEO- Testare de droguri în școli. Fără acordul părinților nu se va putea face această testare

În urma modificării legislative din martie 2023, dacă drogul este traficat, și se poate proba faptul că suspecții au introdus acest drog în țară, riscă o pedeapsă de la 10 la 20 de ani. De asemenea, se interzic și alte drepturi.

Ce efecte au drogurile de tip Cristal?

În ceea ce privește efectele, acestea sunt diverse. Efectele se resimt în funcție de organism. Ele sunt similare cu cele ale MDMA și amfetaminei. Cel care consumă experimentează lipsa empatiei, agitație, tremur, agresivitate, sete permanentă, lipsa coordonării.

Citește și: Un șofer de 19 ani, sub influența drogurilor, implicat într-o tragedie rutieră. Motociclist mort la școala de șoferi. Val de accidente în prima zi de weekend

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI