Parchetul militar a anuntat ca a deschis o ancheta cu privire la "sabotaj" in urma acestui incident, al patrulea incendiu in doi ani la un depozit de armament al armatei ucrainene, angajata din 2014 intr-un conflict in estul separatist cu rebeli prorusi.

Potrivit Reuters, premierul Volodimir Groisman a declarat, la cateva ore dupa incident, intr-o deplasare in regiunea Vinitia, ca in spatele acestuia se afla "factori externi".

Cel putin doua persoane au fost ranite si spitalizate, a anuntat serviciul de stat pentru situatii de urgenta.

Incendiul a izbucnit marti, catre ora locala 22.00 (si ora Romaniei), in apropiere de localitatea Kalinivka, situata la 175 de kilometri de Kiev, in partea central-vestica a Ucrainei.

Focul a declansat explozii in serie de obuze de artilerie de calibrul 122 si 125 milimetri, potrivit politiei, care au continuat toata noaptea de marti spre miercuri.
 

Miercuri dimineata, deflagratii se auzeau aproape din cinci in cinci secunde la Kalinivka, chiar daca ritmul

lor a mai incetinit fata de cel din cursul noptii, potrivit unui jurnalist AFP aflat la fata locului.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

In zori, o foarte puternica explozie a provocat un nor urias de fum, inalt de cateva sute de metri, a constatat jurnalistul.

Peste 30.000 de persoane au fost evacuate din localitatile vecine, unde cel putin patru case au fost distruse de explozii, a precizat politia nationala ucraineana intr-un comunicat.

"Spatiul aerian a fost inchis pe o raza de 50 de kilometri in jurul zonei incendiului", a anuntat in noaptea de marti spre miercuri, pe pagina de Facebook, Iuri Lavreniuk, adjunctul ministrului ucrainean al Infrastructurii.

Miercuri dimineata numerosi militari si politisti- care purtau vesta antiglont- patrulau pe strazile din Kalinivka.

"La unele case, ferestrele si usile au fost smulse", a declarat pentu AFP o locuitoare din satul vecin, Antonina.

"Oamenii s-au ascuns in beciuri. Eu nu am, asa ca am ramas in casa", a adaugat ea.

Citeste si: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”- kfetele.ro

Citeste si: Povestea emoționantă a cățelului-erou Fiki care și-a salvat stăpânul din calea puhoaielor de la Galați- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

In martie, un urias incendiu la un depozit, in care se aflau 138.000

de tone de armament si munitie, la Balakliia, in regiunea Harkov, in apropiere de estul rebel al Ucrainei, a declansat explozii in serie timp de mai multe zile, soldate cu un mort si cinci raniti.

Parchetul militar a deschis atunci o ancheta cu privire la "sabotaj" si "neglijenta", iar ministrul Apararii Stepan Poltorak a aratat cu degetul Moscova si pe separatistii prorusi, ca autori ai "sabotajului".

In octombrie 2015, doua persoane au fost ucise intr-o serie de explozii in depozitul de munitie de la Svatove, un satuc situat in apropiere de linia frontului.

Ucraina este prada a unui sangeros conflict armat cu rebelii prorusi, care s-a soldat cu peste 10.000 de morti de la declansarea lui, in aprilie 2014. Kievul si Occidentul acuza Rusia de faptul ca-i sustine militar pe rebeli, ceea ce Moscova dezminte aprig.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si