Close sidebar
Close sidebar

Zeci de mii de oameni sunt prezenți la Adunarea Naţională „Moldova Europeană”, de la Chişinău. Declarațiile Maiei Sandu

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a făcut afirmații, în cursul zilei de duminică, cu privire la mitingul pro-Uniunea Europeană care are loc la Chișinău. Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a avansat ideea conform căreia chiar anul acesta ar putea începe discuţiile pentru aderarea Republici Moldova la Uniunea Europeană.

Diana Puiu,

Zeci de mii de oameni sunt prezenți la Adunarea Naţională „Moldova Europeană”, de la Chişinău. Declarațiile Maiei Sandu

[Sursa foto: news.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Zeci de mii de oameni s-au adunat, duminică, în Piața Marii Adunări Naționale și au cerut libertate și suveranitate.  

”Moldovenii s-au adunat de fiecare dată pentru a decide soarta ţării. Ne-am adunat în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi am cerut libertate şi suveranitate. Pentru că neamul nostru are o credinţă de nezdruncinat în omenie şi în dreptate.

Citește și: VIDEO- Rata anuală a inflației. Iată noile date publicate de INS

Moldova s-a ridicat ori de câte ori a fost nevoie. Aşa suntem noi. Uniţi în momentele hotărâtoare. Este nevoie de toţi pentru a pune Moldova pe calea cea dreaptă. Calea europeană. O lume întreagă va vedea- stăpân în ţara noastră este poporul.

Moldovenii sunt europeni. Vino pe 21 mai, la ora 11:00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, să spunem într-o singură voce că viitorul ţării noastre este în Uniunea Europeană”, a scris recent pe Facebook preşedintele Maia Sandu, chemându-i pe moldoveni la eveniment. 

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește și: Mai mulți polițiști de frontieră din Timiș sunt cercetați pentru luare de mită. Aceștia cereau între 50 şi 600 de euro de la persoane care transportau călători între R. Moldova şi ţări UE

Aceasta a făcut apel și la moldovenii din diaspora pentru a se aduna în orașele în care locuiesc.  

La Chișinău va fi prezentă și președinta Parlamentului European, Roberta Metsola

Citește și: VIDEO- Românii au cele mai mari dobânzi din Uniunea Europeană din cauza inflației

„În această duminică, preşedinta Parlamentului European Roberta Metsola va fi la Chişinău pentru a se adresa Adunării «Moldova Europeană».

În întâlnirile pe care le va avea cu preşedinta Republicii Moldova Maia Sandu şi prim-ministrul Dorin Recean, aceasta va reitera sprijinul Parlamentului European pentru Republica Moldova şi parcursul european al acestei ţări”, a scris purtătorul de cuvânt al preşedintei PE, Jüri Laas, vineri pe Twitter. 

Republica Moldova a depus cerere la aderare UE, la data de 23 iunie 2022.  

Citește și: VIDEO- Ajutoarele de la Uniunea Europeană fac diferența între supraviețuire și foamete pentru unii români

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI