Turiștii care și-au planificat călătorii peste hotare au parte de vești proaste. Sunt șanse mari ca această vară să nu fie cea mai potrivită pentru călătoriile cu avionul.

Controlorii de trafic aerian din Europa anunță greve.

Citește și: Se închide circulația pe podul peste Dunăre abia inaugurat, în anumite intervale orare. Anunțul făcut de CNAIR

Vara 2023, presărată cu zboruri întârziate, anulate și chiar cu greve

Foarte multe zboruri programate în această vară pe diferite trasee din Europa sunt în pericol din cauza potențialelor greve a controlorilor de trafic aerian, conform Sky News.

În urma grevelor ar putea fi înregistrate întârzieri sau chiar anulări la cel mult 12.600 de zboruri în fiecare zi, arată calculele. O treime din călătoriile programate în Europa în miezul verii ar putea fi afectate.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Lucrătorii de la Eurocontrol, care gestionează spațiul aerian european, au anunțat că vor protesta. Ei au revendicări legate de salarii, program și personal, potrivit The Times.

Anunțul despre greva controlorilor de trafic aerian ar putea fi făcut abia luni, iar dacă părțile nu reușesc să ajungă la un acord comun pe ultima sută de metri, vacanțele turiștilor vor avea de suferit.

Oficialii de la organismul european de gestionare a traficului aerian au descris faptul că aceste greve ar putea fi inevitabile și au recunoscut că nu există niciun plan de urgență. Potrivit experților, problemele cele mai mari ar putea să fie la zborurile cu legătură la Londra, Barcelona, Bruxelles, Atena, Marsilia și Budapesta.

Citește și: EXCLUSIV: Destinațiile alese de români pentru vara 2023/ Răzvan Pascu: ”Rămân la mare căutare destinațiile ”de masă”, iar toamna Dubai și Iordania sunt tot mai solicitate”

Directorul general al Eurocontrol, Raúl Medina, a îndemnat aeroporturile și centrele de control al traficului aerian să mărească recrutarea și a cerut companiilor aeriene să respecte programările stabilite.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si