Înmormântarea micuței românce Roza-Izabela a avut loc pe data de 5 mai, la Metz, un oraș în nord-estul Franței, acolo unde locuiește familia. Micuța a fost înmormântată în cimitirul din Est, potrivit Stiri Diaspora.

Părinții și apropiații Rozei, împietriți de durere

Înmormântarea a început la ora locală 14:00. La eveniment au venit aproximativ 150 de oameni ca să-i aducă un ultim omagiu micuţei Roza-Izabela.

Adunate în jurul micului sicriu alb acoperit cu trandafiri, rudele sunt împietrite de durere. Ceremonia a fost celebrată de mai mulți preoți români care au ținut predici în limba română și în franceză, înainte ca un cântăreț însoțit de un acordeonist să interpreteze cântece religioase.

La eveniment au venit aproximativ 150 de oameni ca să-i aducă un ultim omagiu micuţei Roza-Izabela.

La eveniment au venit aproximativ 150 de oameni ca să-i aducă un ultim omagiu micuţei Roza-Izabela.

[Sursa foto: vosgesmatin.fr]

Citește și: Cine este autorul masacrului de la o școală din Belgrad? Copilul de doar 13 ani a ucis pe loc 9 persoane, după ce a tras multiple focuri de armă: „Sunt un psihopat care trebuie să mă calmez”

Strigătele mamei Rozei-Izabelei răsunau puternic, potrivit vosgesmatin.fr. Primarul din Metz, prezent la ceremonie, a declarat că ” pierderea unui copil este cel mai rău lucru care se poate întâmpla părinţilor”.

Roza ar fi ieșit afară, la joacă și nu s-a mai întors

La ora locală 16:15, ceremonia religioasă se încheie și este condusă o procesiune până la locația mormântului micuței din cimitirul de Est din Metz.

Mama fetiței, în fruntea cortegiului, își strigă din nou durerea în limba română, conform sursei citate.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Adunată în fața mormântului copilului care tocmai ce a fost îngropat, familia  și-a luat adio pentru ultima oară de la fetița lor.

Roza a ieşit după-amiază să se joace. A mers în parc, nu a găsit pe nimeni şi s-a întors acasă să îşi ia mingea. După jumătate de oră, părinţii au trimis sora mai mare să vadă ce face, dar copila dispăruse fără urmă. Disperaţi, Adina şi Bogdan, au plecat în căutarea Rozei. Apoi au sunat la poliţie şi, la scurt timp, au început căutările. După nici o oră, copilul a fost găsit la mai puţin de 200 de metri de casă. Trupul ei se afla în apartamentul unui vecin, un adolescent de 15 ani.

Roza ar fi ieșit afară, la joacă și nu s-a mai întors.

Roza ar fi ieșit afară, la joacă și nu s-a mai întors.

[Sursa foto: vosgesmatin.fr]

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Poliţia şi jandarmeria au început să urmărească imaginile de pe cele 50 de camere de supraveghere din comună şi au ieşit pe stradă să cerceteze zona. S-au întâlnit chiar şi cu tânărul suspect, care le-a spus că a văzut-o pe Roza şi le-a dat o pistă falsă: i-a îndrumat către o altă zonă.

După jumătate de oră, chiar el suna la poliţie să spună că e un copil într-un sac de gunoi în faţa casei lui. Când a ajuns, poliţia a găsit corpul fetiţei în casă, nu afară.

Întreaga comunitate este revoltată pentru că adolescentul, care avea antecedente, a ajuns să facă din nou asta. Adolescentul era cunoscut de poliţia din oraş pentru agresarea unor copii, cu doi ani în urmă. A fost internat la psihiatrie până acum câteva săptămâni. De când a ajuns acasă, ar fi abordat mai mulţi copii din oraş, pe care îi chema la el, ademenindu-i că are o pisică cu care se pot juca.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si