S-a activat Planul Roșu de intervenție în Constanța, după ce mai multe persoane din cadrul unui complex hotelier din stațiunea Olimp, printre care se află și copii, au acuzat senzații de sufocare și stări de rău. 

La fața locului s-au deplasat în regim de urgență 5 mașini de intervenție SMURD, 2 ambulanțe SAJ, 2 autospeciale pentru transport victime și un 1 CBRN. Din primele informații, se crede că ar fi vorba despre o intoxicație cu clor, în urma căreia peste 20 de persoane au acuzat simptomele amintite.

Printre acestea se numără și 8 copii, care au beneficiat de evaluarea medicală a echipajelor SMURD. Toate persoanele sunt conștiente.

„CT, loc. Olimp – persoane posibil intoxicate la un complex hotelier. Mai multe persoane (printre care și minori) acuză stare de rău, senzații de sufocare, respirație greoaie. Pentru gestionarea eficientă a situației, la nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Până la acest moment au fost alocate 2 autospeciale pentru transport victime multiple și 2 ambulanțe SAJ. Misiunea este în dinamică.”, a transmis purtătorul de cuvânt ISU Constanța, locotenent Stoica Anamaria.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Dana Roba și Beni s-au despărțit după un an de relație: „S-a terminat. Nu mai pot...”- wowbiz.ro

Citeste si: Cum arată seiful cât o clădire cu șase etaje unde bogații lumii își țin rezervele de aur: „Avem nevoie de mai multe”- antena3.ro

Citește și: Caz halucinant în Botoșani! La doar 7 ani, un copil a murit după ce s-a intoxicat cu insecticid

Șase copii intoxicați cu clor într-o piscină din Mamaia Nord, în urmă cu doar o lună

Un eveniment similar a avut loc în urmă cu doar o lună, când 6 copii au fost intoxicați cu clor într-o piscină din cadrul unui complex de lux din Mamaia Nord. Simptomele pe care micuții le-au prezentat au fost vărsături și dureri în gât.

Cel mai mic dintre copiii intoxicați a avut vârsta de 3 ani, iar cel mai mare- vârsta de 9 ani. 

„Pompele de clorizare ale tuturor piscinelor sunt automatizate, deci tot ce înseamnă clor și PH intră automat, în funcție de o pompă care e calibrată și e setată să nu depășească o anumită valoare. Dimineața, valorile au fost în termeni, în cadrul analizelor, dar în timpul zilei, între ora 13 și 14, o pompă de clorizare s-a defectat.”, a declarat Cosmin Oprina, reprezentant complex hotelier.

Citește și: Au ars ca o torță! Șase case din Sectorul 2 au fost cuprinse de flăcări. 26 de persoane s-au evacuat


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si