Dunărea a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 30 de ani.
Mai multe nave au eșuat la intrarea în țară
Dunărea e într-un punct critic: pe mijlocul ei, a apărut un banc uriaș de nisip! E primul semn că Dunărea nu mai e la cota de îngrijorare, ci la cea de pericol. Al doilea semn se vede la mal, unde fluviul măsoară cât o baltă.
La intrarea în țară, debitul Dunării este la jumătate din cât ar fi trebuit să fie.
Citeste si: Jumătate din Capitală nu are apă caldă. Răspunsul Termoenergetica despre când revine apa
Autoritățile spun că navigația pe fluviu ar putea deveni periculoasă. Mai multe nave au eșuat pe Dunăre la intrare în țară după ce nivelul apei a scăzut periculos de mult din cauza secetei.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Citeste si: Administrația "Apele Române" face apel la populație să nu foloseasca apa pentru umplerea piscinelor sau udatul grădinilor
Ca Dunărea să se ridice iar la nivelul normal, care să permită navigația în siguranță, există două posibilități: fie să plouă constant peste regiunea Moldovei, vreme de o săptămână, fie ca precipitațiile să cadă în amonte.
Situația este asemănătoare pe mai multe râuri din țară
Hidrologii sunt îngrijorați pentru că situația este asemănătoare și pe mai multe râuri din țară. În unele localități din Moldova oamenii le-au cerut preoților să facă slujbe speciale pentru ploaie după ce le-au secat fântânile.
Citeste si: Sf. Ilie 2022: Ce tradiţii se respectă în această zi sfântă?
Lista râurilor secate integral sau parțial, întocmită de Sistemul de Gospodărire a Apelor Vaslui, arată dezastrul în care ne aflăm la nivel hidrologic.
Citeste si: O femeie din Iași a fost găsită moartă cu temperatura corpului de 40 de grade
Primarii din comunele din județul Bihor trag semnale de alarmă, spunând că situația e dramatică și fără precedent. Lipsa precipitațiior în zonă a dus la scăderea pânzei freatice și a apei din bazinele hidrografice ale Crișului.
Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.