Incendiul din clădirea românilor din Velp a fost lichidat în astăzi la primele ore ale dimineții. Pompierii au raportat că patru persoane au fost rănite. Victimele au fost transportate la spital. Rănile variază de la arsuri la fracturi ale picioarelor, conform unui purtător de cuvânt al pompierilor. Doi locuitori au sărit pe fereastră și au suferit rupturi de oase. Ceilalți doi răniți au inhalat fum.

Citeste si: Archie a murit după 4 luni de comă. S-a stins din viață într-un mod barbar: "S-a învinețit complet"

Unele dintre fațadele caselor sunt pe cale să se prăbușească, a transmis René Bierman, reprezentant al pompierilor. Salvatorii nu au putut intra în case pentru o perioadă lungă, iar din această cauză nu au reușit încă să evalueze pagubele. De asemenea, nu s-a raportat încă dacă în incinta locuințelor se mai aflau alte victime la ora lichidării incendiului. Acoperișul a două dintre cele șase imobile afectate a fost distrus complet. 

Zeci de români au rămas pe străzi în Olanda după ce casele le-au ars din temelii. Ce a provocat incendiul

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citeste si: Incendiu în Craiova: flăcările au cuprins un imobil, dar și două mașini

Incendiul care a avut loc pe Willemstraat din Velp a izbucnit cu puțin timp înainte de ora 6 dimineață. Acolo locuiesc, conform unui vecin, mai bine de 50 de cetățeni români și polonezi. În momentul în care pompierii au ajuns la fața locului, flăcările ardeau deja în clădire.  „Este posibil ca incendiul să fi izbucnit de la un grătar care mocnea”, au transmis autoritățile. Un elicopter a aterizat în parcarea supermarketului local pentru a prelua victimele.
Un tânăr martor ocular a sunat la 911.  „Am auzit două explozii”, a declarat acesta. 

Familiile de români erau plecate în concedii atunci când s-a produs tragedia

Românii și polonezii care erau stabiliți în casele care au fost cuprinse de flăcări dau acum declarații la Poliție. Conform datelor de la municipalitatea Rheden, la adresa sunt înregistrate 13 persoane, a transmis Bierman.  „Auzim povești că uneori 30 până la 50 de persoane sunt înăuntru. Dar acum nu erau în interior întrucât este timpul vacanțelor și majoritatea erau plecați”,  a susținut Bierman.  

Citeste si: Un bărbat s-a ales cu arsuri de gradul 2 și 3 după ce cămașa i-a luat foc

O purtătoare de cuvânt a municipalității a confirmat numărul de 13  „locuitori înregistrați oficial” . În realitate, ar putea fi mai mulți care locuiesc în acele case, a transmis ea.  „Dacă oamenii locuiesc acolo doar câteva luni, nu trebuie să fie înregistrați. Ultimul acord este că 39 de persoane pot rămâne”.  

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Purtătoarea de cuvânt a municipalității a transmis că:  „Majoritatea locuitorilor au fost acum duși într-un loc, iar apoi operatorul le va oferi o altă cazare”. O investigație tehnică a poliției ar trebui să ofere mai multă claritate cu privire la cauza incendiului și dacă ar putea exista intenție.

Citeste si: Un polițist din Maramureș s-a ales cu răni grave după ce a fost lovit cu bolovani în cap


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si