Autocarul speranţei, aşa au numit cele 48 de mame mijlocul de transport cu care au ajuns, ieri, la Arad. Femeile și-au strâns câteva haine într-o valiză, şi-au luat copiii de mână şi au fugit din calea războiului din ţara lor.

Citeste si: Bilanțul tragic al deceselor din Ucraina. Câți civili și-au pierdut viața de la primul atac al rușilor

În Vama Siret, ucrainencele au petrecut mai bine de 50 de ore şi probabil ar mai fi așteptat dacă nişte studenţi de la Facultatea de medicină nu le-ar fi cedat locurile din autocar.

Iulia are şapte copii şi vrea să ajungă la soţul ei, în Belgia.

Zeci de ucrainence cu copii mici au ajuns în România cu ,,autocarul speranței”. Refugiații au petrecut 50 de ore la graniță

Citeste si: Bebeluș de o lună în corturile de la Vama Siret: ”Aveți o inimă mare în România. Ne-ați ajutat mai mult decât ar trebui”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

,,Singură mi-a fost frică să rămân, am luat copiii de mână şi am pornit la drum. Am fost primiţi bine, ne-au luat tot ce am avut nevoie, au făcut tot posibilul să ne fie bine”, a povestit una dintre mame.

Primirea românilor şi ajutorul oferit de autorităţi şi voluntari i-a impresionat pe tinerii din Ucraina. Unul dintre ei a reuşit să iasă din țară înainte să se dea legea marţială.

Femeile vor să ajungă la rudele din țările europene

Refugiaţii din Ucraina sunt cazaţi acum la o clinică privată.

,,Această iniţiativă privată urmăreşte un scop strict umanitar, asigurăm cazare, servicii medicale, avem şi o farmacie. Acest demers al nostru se încadrează într-o normalitate, suntem sprijiniţi şi de asociaţii care în perioada în care vor sta, vor asigura alimente şi cele necesare”, a declarat reprezentatul clinicii din Arad.

,,Oamenii ne-au fost alături şi am reuşit să ajutăm aceste suflete să se îndrepte fie spre alte zări în Europa Centrală, fie îi putem ajuta să rămână aici. Mai avem peste 100 de locuri cu cazare şi masă inclusă şi la Timişoara”,  a afirmat deputatul Ciprian Stoica.

Citeste si: Serghei Lavrov: Un al Treilea Război Mondial ar fi nuclear și distructiv

Mamele ucrainence ajunse în Arad îşi doresc să se deplaseze în ţări din Uniunea Europeană, la rudele lor.

La Târgu Lăpuş, 18 refugiaţi ucraineni din localitatea Dolyna au fost cazaţi la un liceu. Iar la o pensiune din Baia Mare au ajuns două mame şi opt copii.

Citeste si: Soldaţii ruşi sunt speriați că rămân fără mâncare şi combustibil: „Tot ce îmi doresc acum este să mă sinucid”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si