Însă pachetul acordat Ucrainei mai trebuie să fie aprobat de Senatul SUA înainte de a fi semnat de preşedintele Joe Biden, transmite BBC.

Volodimir Zelenski, mesaj de mulțumire pentru SUA

Zelenski a declarat că fondurile ”vor fi utilizate cât mai repede posibil şi fără birocraţie pentru a consolida apărarea Ucrainei”.  

”În primul rând, este vorba de arme şi muniţii pentru noi, echipamente.

Dar nu numai atât. Este, de asemenea, un sprijin pentru investigarea crimelor de război ale Federaţiei Ruse, ale ocupanţilor, sprijin pentru activitatea diplomatică şi multe altele”, a afirmat preşedintele ucrainean.   

Citeste si: Volodimir Zelenski, nemulțumit de "incertitudinea" aderării Ucrainei la UE. "Rusia trebuie să înțeleagă că pedeapsa e inevitabilă"

Zelenski i-a mulţumit preşedintelui Biden pentru că a semnat legislaţia "lend-lease", care permite trimiterea rapidă de echipamente în Ucraina, cu condiţia ca acestea să fie înlocuite sau rambursate ulterior. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Vom avea acces la arme, muniţie şi echipamente moderne şi nu trebuie să căutăm opţiuni pentru a plăti pentru toate acestea", a spus el. 

Sistemul a fost folosit pentru prima dată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial 

"Pur şi simplu, lend-lease este o schemă pentru a ne oferi tot ce avem nevoie pentru apărare", a mai declarat Zelenski. 

Acesta a afirmat că Ucraina discută în mod constant cu prietenii săi ”despre garanţii de securitate pentru ea însăşi”.

Citeste si: Caz în premieră în Ucraina. Un militar rus este anchetat pentru uciderea unui ucrainean

 ”Negociem cu cele mai importante naţiuni ale lumii pentru a oferi Ucrainei încredere în securitate pentru decenii de acum încolo. Este pentru prima dată în istoria statului nostru când este posibil să se stabilească astfel de garanţii. Nu ceva în memorandum, nu o dorinţă declarativă pentru un anumit curs, ci garanţii specifice. Nu doar semnificative din punct de vedere juridic, ci şi explicitate în mod clar: ce anume, cine anume şi cum anume ne garantează”, a mai afirmat preşedintele ucrainean.   

Acesta a precizat că ”toate aceste lucruri nu vor funcţiona într-o singură zi sau în câteva zile”, dar apreciază că ”luna mai a acestui an va avea o semnificaţie deosebită în istoria Ucrainei”.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si