Liderul de la Kiev a ținut să le mulțumească americanilor pentru sprijin și consideră anul 2023 unul de cotitură.

Zelenski a vorbit membrilor din Congresul SUA

"Şi asta îmi dă un motiv bun pentru a împărtăşi cu voi prima noastră victorie comună. Am învins ruşii în bătălia pentru a cuceri conştiinţa lumii. Nu ne este frică... Ucraina a obţinut această victorie şi ea ne dă un curaj care inspiră întreaga lume.

America a obţinut această victorie... Europenii au obţinut această victorie. Tirania rusă a pierdut controlul asupra noastră", a spus Volodimir Zelenski.

Citește și: Zelenski, primit de soții Biden la Casa Albă. Zelenski se află la Washington pentru a mulţumi pentru suportul Americii

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"Lumea este prea interconectată şi interdependentă pentru ca cineva să-şi permită să stea deoparte şi, în acelaşi timp, să se simtă în siguranţă atunci când o astfel de bătălie continuă. Cele două naţiuni ale noastre sunt aliate în această bătălie", a continuat Zelenski, al cărui discurs a fost întrerupt de multe ori de aplauze.

Președintele ucrainean a vorbit și despre situația de la Bahmut

Zelenski susține că rușii dau foc la tot ce le iese în cale, dar că Ucraina nu va renunța și nu vor pleca capul în fața rușilor.

Citește și: VIDEO- UPDATE: Volodimir Zelenski se va întâlni cu Joe Biden la Casa Albă. Un steag semnat de soldaţii de la Bahmut, cadoul lui Zelenski pentru SUA

"Ruşii folosesc totul, tot ce au împotriva Bahmut-ului şi a altor oraşe frumoase ale noastre, ocupanţii au un avantaj semnificativ în materie de artilerie.

Ei au un avantaj în ceea ce priveşte muniţia. Au mult mai multe rachete şi avioane decât am avut noi vreodată. Este adevărat. Dar forţele noastre de apărare rezistă", a continuat Zelenski.

Zelenski a vorbit despre nevoia de pace în Ucraina

Liderul de la Kiev este conștient că anul 2023 va fi unul decisiv, iar cu ajutorul americanilor, Rusia va putea fi învinsă.

Citește și: VIDEO- Rusia a lansat un nou atac masiv cu rachete asupra Ucrainei. Putin, vizită în Belarus

Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina are nevoie de pace, dar și de sisteme noi de rachete, făcând aluzie că armele pe care le dețin în acest moment nu sunt suficient de puternice pentru a opri Rusia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si