”Este devreme să vorbim despre un sfârşit al acestui război”, a precizat Zelenski. Preşedintele Ucrainei a mai spus, în cadrul interviului, că rezultatul războiului cu Rusia, aflat acum în a şaptea lună, depinde de livrarea rapidă a armelor trimise de alte state în țara sa.

Volodimir Zelenski acuză forţele ruse de comiterea a numeroase crime de război 

Zelenski a făcut o comparație între situaţia din zonele nou-eliberate din nord-est cu ”serialul sângeros de după Bucea”, un

oraş din apropiere de Kiev unde a acuzat Rusia de numeroase crime de război. Rușii au negat acuzaţiile acestuia.

”Începând de azi, sunt 450 de morţi, îngropaţi (în nord-estul regiunii Harkov). Dar sunt şi alţii, mulţi oameni îngropaţi separat. Oameni torturaţi. Familii întregi în unele teritorii”, a mai declarat Zelenski.

El a mai fost  întrebat dacă sunt dovezi privind crime de război, iar Zelenski a precizat: ”Totul este acolo… Sunt dovezi, sunt făcute evaluări, ucrainene şi internaţionale, şi asta este foarte important pentru noi, ca lumea să recunoască acest lucru”.

Citeste si: Un infirmier a fost arestat preventiv după ce ar fi violat și agresat trei paciente

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Doi soții din Italia au îngropat milioane de euro în curtea casei. O parte din bani ar proveni din România

De obicei, statul rus neagă că ar ucide civili în timpul a ceea ce numeşte ”operaţiune militară specială” în Ucraina şi a precizat în trecut că acuzaţiile legate de încălcarea drepturilor omului sunt o campanie de defăimare.

Guvernatorul regiunii Harkov, Oleg Sinegubov, a declarat jurnaliştilor, vineri, la locul unei gropi comune din oraşul Izium că unele trupuri exhumate au fost găsite cu mâinile legate la spate.

Pe de altă parte, Rusia nu a comentat subiectul gropii comune din Izium, oraş care a fost un bastion al ruşilor pe linia frontului, înainte ca trupele ruseşti să fie obligate de contraofensiva ucraineană să fugă.

Citeste si: Noua metodă prin care bătrânii din România sunt lăsați fără bani: "Mamaie, ia și spune bogdaproste!"

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Interviul lui Zelenski de vineri a avut loc în biroul preşedintelui, în districtul guvernamental bine păzit, care este acum o fortăreaţă pentru Zelenski şi consilierii săi. Saci cu nisip erau aşezaţi la ferestrele clădirii cu coridoare ca un labirint.

Mai mult, o alarmă aeriană folosită pentru a avertiza despre pericolul unor rachete a sunat la Kiev cu puţin timp înainte de interviu.

”Am vrea mai mult ajutor de la Turcia. Am vrea mai mult ajutor de la Coreea de Sud. Mai mult ajutor de la lumea arabă. De la Asia”, a Președintele ucrainean.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si