A fost a doua intervenţie în direct a lui Zelenski în fața Consiliului de Securitate al ONU, iar președintele ucrainean a impus de dadat aceasta păstrarea unui moment de reculegere din partea tuturor membrilor prezenți.

Citeste si: Zelenski, la întâlnirea cu Maia Sandu: "Vom răspunde cu bombe dacă rușii ne atacă din Transnistria"

Volodimir Zelenski a cerut din nou ca Rusia să fie exclusă din Consiliul de Securitate şi spune că este necesară crearea unui tribunal care să judece "actele teroriste zilnice ale Moscovei".

Zelenski: "Rusia nu are dreptul să rămână în Consiliul de Securitate"

"Rusia nu ar trebui să aibă drept de vot" în chestiuni legate de războiul din Ucraina şi "nu are dreptul să rămână în Consiliul de Securitate", a spus el, adăugând că Rusia este un stat terorist care trebuie pedepsit.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Citeste si: Informația zilei: Vladimir Putin ar mai avea doi ani de trăit

Prin reprezentantul său la ONU, Rusia a negat că a vizat o ţintă civilă, susţinând că a bombardat un depozit de arme din apropiere.

Cum explică Rusia distrugerea mall-ului de la Kremenciuk 

Reprezentantul Rusiei în Consiliul de Securitate al OMU, Dmitri Polianski a afirmat că Rusia a vizat un "depozit de arme europene şi americane" şi nu un mall.

"Dacă o rachetă ar fi lovit mallul, nu ar fi rămas nimic", a spus el. "Muniţia stocată în depozit a provocat un incendiu care s-a extins la mall", a adăugat el, potrivit Agerpres.

S-a adresat apoi ţărilor occidentale spunând că livrările lor de arme Kievului "nu fac decât să prelungească agonia" executivului ucrainean.

Citeste si: VIDEO- Război Rusia- Ucraina, ziua 125. Cel puțin 18 morți în mall-ul din Kremenciuk bombardat de ruși. Copii uciși în noi atacuri la Nikolaiev

Atacul asupra centrului comercial din Kremenciuk a provocat aproximativ 20 de morţi şi zeci de răniţi şi dispăruţi. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si