Ucraina nu este nerăbdătoare să discute cu preşedintele rus Vladimir Putin, dar trebuie să înfrunte realitatea că acest lucru va fi necesar pentru a se pune capăt războiului, a susţinut vineri preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, citat de Reuters.

Citeste si: Vladimir Putin vrea să creeze "Eurasia Mare". Noua ordine mondială, propusă de Rusia

Cu o zi mai devreme, liderul de la Kiev s-a declarat pregătit pentru negocieri cu Rusia  dacă aceasta se retrage  în zonele în care se afla înaintea începerii războiului în februarie, precizând că va discuta

doar cu preşedintele Vladimir Putin.

Volodimir Zelenski: ''Există lucruri de discutat cu liderul rus"

''Există lucruri de discutat cu liderul rus. Nu spun că oamenii sunt nerăbdători să vorbească cu el, dar trebuie să înfruntăm realitatea de a supravieţui'', a declarat Zelenski în intervenţia sa din cadrul unei conferinţe organizate de un think-tank indonezian.

Citeste si: Rusia, politica "pumnului în gură" în fața Ucrainei. "Moscova aşteaptă de la Kiev să-i accepte cererile"

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

''Ceea ce vrem de la această întâlnire...

Ne vrem vieţile înapoi. Vrem să recuperăm viaţa unei ţări suverane în interiorul propriului său teritoriu'', a spus şeful statului ucrainean.

Zelenski a adăugat că Rusia nu pare să fie pregătită deocamdată pentru convorbiri de pace serioase.

''Pot vorbi doar cu preşedintele în mod direct, fără mediatori"

Președintele ucrainean declarase și anterior, într-un discurs la Forumul Economic Mondial de la Davos, că  este dispus să discute cu invadatorul rus  doar în perspectiva unui dialog direct cu Vladimir Putin, și nu prin intermediari.

Citeste si:  Rusia, decizie-șoc în privința unui vechi conflict cu Japonia. Noile "Insule Rusești", motiv de furie la Tokyo

''Pot vorbi doar cu preşedintele în mod direct, fără intermediari, fără mediatori'', a accentuat preşedintele Zelenski, în opinia căruia în prezent Rusia nu negociază în mod serios.

Dacă președintele rus „înțelege realitatea”, este posibil să se găsească o soluție diplomatică la conflict, a adăugat Volodimir Zelenski, precizând că Ucraina va lupta până când își va recăpăta întregul teritoriu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si