“Am vorbit cu Emmanuel. Cred că el vrea să facă astfel încât Rusia să se angajeze într-un dialog. I-am spus că vreau ca el să înţeleagă că nu este un război, că este genocid. L-am invitat să vină când va avea ocazia. El va veni şi va vedea şi suntt sigur că va înţelege”, a decarat Zelenski într-un interviu pentru CNN.

Zelenski anunță că l-a invitat pe Macron în Ucraina ca să constate existenţa unui “genocid”

în urmă cu câteva zile, preşedintele Franței, Emmanuel Macron şi-a justificat decizia de a nu folosi cuvântul ”genocid” împotriva lui Vladimir Putin explicând că o ”escaladare verbală” ”nu va ajuta Ucraina” şi ar putea antrena o intervenţie a Occidentului în război.

Citeste si: Aproximativ 200 de femei şi copii din Ucraina protestează în faţa sediului Consulatului general al Federaţiei Ruse din Constanța

”Cuvântul ”genocid are un sens” şi ”trebuie să fie calificat de către jurişti, nu de către politicieni”, a precizat Macron într-o vizită într-o regiune rurală la Havre, în Seine-Maritime.

Ucraina şi Rusia au declaraţii diferite în ceea ce priveşte bilanţul deceselor

În timpul războiului, Ucraina a publicat în mod regulat estimări ale deceselor ruşilor, în timp ce ruşii au dat detalii destul de rar.

Deși acest conflict se apropie de a opta săptămână, ambele ţări au transmis date, pe care BBC nu le poate confirma, dar care sunt extrem de mari.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Ministerul ucrainean al Apărării a precizat, într-o postare pe Facebook, că aproximativ 20.300 de soldaţi ruşi au fost ucişi din 24 februarie, începutul invaziei ruse.

Citeste si: Zelenski avertizează Europa cu privire la folosirea armelor chimice de către Rusia

Rusia a răspuns menționând că „pierderile iremediabile” suferite de armata Ucrainei s-au ridicat la 23.367 de militari, chiar dacă nu a precizat dacă acestea i-au inclus doar pe cei care au murit sau care au fost şi răniţi, potrivit agenţiei de presă Reuters.

Astfel, informaţiile ambelor părţi implicate în război diferă şi în ceea ce priveşte cât de deschise sunt în a-şi recunoaşte propriile pierderi.

Citeste si: Presa din Rusia acuză că România este implicată în războiul din Ucraina: "Se pare că cineva nu a învăţat din istorie"

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Din nou, Ucraina a făcut acest lucru mai regulat. Într-un interviu acordat vineri CNN, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că până la 3.000 de soldaţi ucraineni au fost ucişi de la începutul războiului, în timp ce Rusia este mai reticentă în a-şi actualiza cifrele public.

În data de 25 martie, ministerul rus al Apărării mai anunța că 1.351 de soldaţi ruşi au fost ucişi în luptă până acum.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si