Volodimir Zelenski este la capătul puterilor și le cere liderilor G7 să facă tot posbililul ca războiul să ia final până la sfârșitul anului. 

Mai multe sancțiuni pentru Rusia

" El a insistat de asemenea asupra necesităţii de a se intensifica sancţiunile împotriva Rusiei", au explicat sursele, subliniind importanţa "de a nu se reduce presiunea şi de a se continua sancţionarea masivă, puternică a Rusiei".

Citeste si: Controlorii STB nu mai poartă vestele inscripționate de culoare albastră. Cum îi putem recunoaște pentru a evita o amendă nedorită

Mai mult, președintele ucrainean le-a cerut liderilor G7 sisteme de apărare antiaeriană şi garanţii de securitate, potrivit unui oficial european.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Volodimir Zelenski a cerut şi o strategie împotriva blocadei ruse a exporturilor de grâu ucrainene şi ajutor pentru reconstrucţia ţării, a adăugat oficialul citat, sub rezerva anonimatului.

Zelenski cere „maximum”

Preşedintele ucrainean s-a adresat liderilor G7 într-o sesiune cu uşile închise, de la care au fost transmise doar câteva imagini, fără sunet, potrivit informaţiilor din surse concordante din cadrul blocului comunitar şi germane, scrie EFE.

Citeste si: Criză de antibiotice. Pacienții sunt nevoiți să se plimbă la mai multe farmacii pentru a găsi medicamentele de care au nevoie

Reuniţi până marţi, liderii G7 (Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie şi SUA) şi oficiali ai UE au convenit deja în prima zi a summitului lor duminică să înăsprească şi mai mult sancţiunile, vizând în special industria de apărare rusă, potrivit unui înalt responsabil al Casei Albe, citat de AFP.



Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si