„Nu vom lăsa această entitate să prevaleze asupra noastră”

" A fost comisă o crimă împotriva Ucrainei şi cerem o pedeapsă justă" împotriva Rusiei, a declarat Volodimir Zelenski, adresându-se Adunării Generale a ONU prin mesaj video. Deoarece nu a putut călători la New York, preşedintele ucrainean a obţinut această autorizaţie excepţională din partea statelor membre ale Naţiunilor Unite, potrivit Agerpres.

Citeste si: Rezerva Federală a SUA, o nouă decizie majoră pentru stoparea inflației

Acesta a mai adăugat că „n u vom lăsa această entitate să prevaleze asupra noastră" şi a cerut crearea unui tribunal special care să judece Rusia „pentru crima sa de agresiune împotriva statului”.

Volodimir Zelenski a mai lansat un apel la crearea unui fond de compensare pentru Ucraina şi a afirmat că Rusia ar trebui să fie privată de dreptul său de veto în Consiliul de Securitate al ONU.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Joe Biden condamnă Rusia în adunarea ONU. "Putin face amenințări nucleare iresponsabile"

Anterior de la tribuna Naţiunilor Unite, preşedintele american, Joe Biden, a acuzat Rusia de „încălcarea într-o manieră neruşinată” a principiilor fondatoare ale Cartei Naţiunilor Unite, reaminteşte AFP.

Discursul președintelui ucrainean s-a încheiat cu aplauze către reprezentanţii prezenţi în sală.

Mobilizare parțială în Rusia. Putin: „ Scopul nostru este să eliberăm Donbasul”

După anunțul președintelui rus Vladimir Putin, potrivit căruia anunță mobilizarea parțială în Rusia, ministrul rus al Apărării spune că vor fi chemaţi 300.000 de rezervişti.

Serghei Şoigu a declarat că mobilizarea parţială îi va implica pe cei care au experienţă militară, scrie BBC.

Potrivit ministrului, Rusia dispune de un potenţial de mobilizare de aproximativ 25 de milioane de persoane. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si