Zelenski a declarat că a discutat cu Slovacia- ”am coordonat poziţiile noastre în ajunul sesiunii Consiliului European ”, Lituania - ”Ne-am coordonat, de asemenea, demersurile”.  

Ce spune Volodimir Zelenski despre aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană

”Astăzi a fost o zi de activitate extrem de activă în materie de politică externă- aproape un maraton de convorbiri telefonice. Creştem numărul celor care susţin candidatura Ucrainei şi adăugăm încredere că decizia de vineri va fi pozitivă”, a transmis Zelenski în ultimul mesaj postat pe reţelele de socializare.

 

Citeste si: De ce a urcat rubla rusească la maximul ultimilor 7 ani în raport cu dolarul

”Ungaria. A avut loc o conversaţie foarte fructuoasă cu prim-ministrul Viktor Orbán. L-am invitat să viziteze Ucraina şi i-am mulţumit pentru sprijinul important acordat suveranităţii şi integrităţii teritoriale a statului nostru. Am convenit să dezvoltăm cooperarea în sectorul energetic”, a mai afirmat Zelenski.   

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

El a mai discutat cu oficiali din Portugalia, Danemarca, Spania, Irlanda, Croaţia.   

”M-am bucurat să văd la Kiev un mare prieten al statului nostru- prim-ministrul luxemburghez Bettel. Şi aş dori să vă atrag încă o dată atenţia asupra asistenţei din partea Luxemburgului.

15% din bugetul de apărare al acestui stat- aceasta a fost o contribuţie la apărarea Ucrainei”, a mai afirmat preşedintele ucrainean.

Zelenski a vorbit și despre al şaptelea pachet de sancţiuni ale Uniunii Europene

”Rusia trebuie să resimtă o creştere constantă a presiunii pentru război şi pentru politica sa agresivă antieuropeană. O altă ameninţare rusă la adresa Lituaniei, un alt val de presiune energetică, un alt lot de minciuni din partea oficialilor ruşi cu privire la criza alimentară sunt toate argumente pentru a fi de acord cu cel de-al şaptelea pachet de sancţiuni”, a

mai afirmat Zelenski. 

Citeste si: Un general rus îl imploră pe Putin să trimită rachete nucleare în Kaliningrad, după blocajul impus de Lituania

Cele 27 de ţări UE vor decide săptămâna asta dacă vor acorda Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de candidat pentru intrarea în Uniune. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si